Roger De Vlaeminck vernam van journalist dat broer overleden was

Roger De Vlaeminck nam enkele maanden geleden al afscheid van zijn twee jaar oudere broer. “Ik had het gevoel dat Erik me nog herkende in Wilskerke, waar hij de jongste drie jaar werd verzorgd voor zijn ziekte. Ik koester deze mooie herinnering. We zijn elkaar wenend in de armen gevallen. Dat moment maakte alles goed”, zei de door het overlijden aangeslagen broer. “Gisteren vernam ik via iemand van VTM dat mijn broer overleden was. Dat valt me zwaar. Ik wist van specialisten wel dat Erik een oneerlijke strijd vocht met parkinson en alzheimer, maar toch.'”

“Mijn broer Erik leerde me alles in het vak. Het was hij die me op 17-jarige leeftijd meenam naar de cross in Zwitserland en Luxemburg. Hij bleef op training soms bij mij om te zien of ik wel alles deed wat hij in gedachten had.”

Roger maakte vooral carrière op de weg, terwijl het veld het geliefkoosde speelterrein was van Erik. Voor Roger bestond er ook nooit twijfel over wie de allergrootste was in het veldrijden. “Hij heeft het altijd voor zijn broer opgenomen en zal dat ook blijven doen”, aldus Kathy Spriet, de moeder van Rogers zoon Eddy.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.