VOETBAL1STE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE - KFC STROMBEEK - Liedekerke beducht voor Strombeek

“Een ploeg die ons niet ligt”

“Een ploeg die ons niet ligt”

Lars Bronselaer: “We trekken steeds aan hetzelfde zeel.” Foto: dsj

Liedekerke -

De Liedekerkse rechterflank Lars Bronselaer (26) kijkt uit naar de komst van Strombeek dat twee zeges op rij boekte en geen zachtgekookt eitje lijkt te worden.

Een blessure kostte jou even jouw basisplaats, maar intussen sta je opnieuw stevig aan de aftrap?

Lars Bronselaer: “De coach gaf me nu de kans als rechtsmidden en dat vind ik een leuke uitdaging. Ik speel nu een linie hoger met Ruben Blendeman in de rug. Na een polsbreuk stond ik vier weken aan de kant, maar inmiddels sta ik al zeven weken opnieuw in de ploeg. Van origine ben ik een rechtsachter, maar tegen Renaissance Schaarbeek speelde Steven Bellemans me voor het eerst een linie hoger uit. Dat draaide goed uit, want we walsten over de tegenstrever heen en ik vond uitstekend mijn draai. Toen ik de overgang maakte van Borchtlombeek naar Liedekekerke, werd ik in feite aangetrokken als rechtsmidden. Met enkele jaren vertraging kwam ik nu dus toch op die positie terecht. Positioneel was het even wennen, maar in een goed draaiende ploeg word je sowieso mee gezogen.”

Met Strombeek komt een ploeg op bezoek die haar tweede adem terug vond?

“Het is een ploeg die ons absoluut niet ligt. We zullen vol aan de bak moeten om de volle buit thuis te houden. In eerste provinciale moet je trouwens niet te veel rekenen en naar het klassement kijken, want op een paar weken tijd kan het er helemaal anders uit zien in een evenwichtige reeks. Met Liedekerke beschikten we vorig jaar al over een sterke kern, maar toen was de spoeling eerder dun. Toen we overvallen werden door een blessuregolf had dat zijn repercussies. Nu werd de kern kwalitatief een stuk breder. De coach kan nu wisselen zonder te verzwakken en vaak maken de invallers zelfs het verschil. Dat is een voorwaarde als je de eerste viool wil spelen in eerste provinciale.”

Op termijn wil Liedekerke naar vierde klasse zodat het opnieuw aanmeert waar de club voor de fusie haar plaats had?

“We zijn pas aan ons tweede jaar bezig in eerste provinciale en moeten nog groeien. We moeten realistisch blijven en ons eerst verder bewijzen in eerste provinciale. Onze coach blijft de lat wel hoog leggen en wil graag een eindrondeticket.”

“Zelf ben ik aan mijn zevende seizoen bezig in de eerste ploeg en aan verhuizen dacht ik nog nooit. Ondanks de ophang bleef Liedekerke steeds zijn filosofie trouw om spelers uit de eigen regio te rekruteren.”

“Daarom trekken we op en naast het veld steeds aan hetzelfde zeel en zitten we op dezelfde golflengte met het hard werkende bestuur en de trouwe fans.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio