CLUB BRUGGE - CHARLEROI 2-1

Sterk Club Brugge blijft winnen in eigen huis en is nieuwe leider

Club Brugge heeft Gent bijgebeend op kop van het klassement in de Jupiler Pro League na een eenvoudige 2-1 thuiszege tegen Charleroi. Jelle Vossen en Abdoulay Diaby scoorden de goals en bezorgden Club Brugge zo een mentale opsteker voor de levensbelangrijke Europa League-wedstrijd van komende donderdag. Even werd het nog spannend na een late aansluitingstreffer van Charleroi, maar Club hield stand. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be!

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Michel Preud’homme voerde maar liefst vijf wissels door in vergelijking met de gewonnen bekermatch tegen Lokeren. Roteren, met het oog op de Europa League-wedstrijd op donderdag tegen Midtjylland, waardoor Izquierdo, Mechele, De fauw, Vanaken en Vormer op de bank begonnen. Boli Bolingoli was de meest verrassende naam in de basis van blauw-zwart. Ook Charleroi roteerde stevig na de verloren bekerwedstrijd tegen Racing Genk, David Pollet nam de aanval bij de Zebra’s voor zijn rekening.

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

Ondanks een rampzalig veld begon Club Brugge bijzonder goed aan de negende thuiswedstrijd van het seizoen. Vanaf de eerste minuut monopoliseerde de thuisploeg het balbezit, en dat leverde al na 7 minuten een eerste doelpunt op. Gedoz keek goed en stak de bal perfect door tot bij Jelle Vossen, die de buitenspelval van Charleroi omspeelde en de 1-0 in de linkerhoek knalde. Vossen zorgde in de laatste vier wedstrijden van Club Brugge altijd voor de voorsprong, en dat was vandaag dus niet anders. Na twintig minuten kreeg de goalgetter dé kans op de 2-0, opnieuw op aangeven van Gedoz, maar ditmaal lag een attente Mandanda in de weg.

Charleroi trapte gedurende een hele eerste helft maar éénmaal op doel, een vluchtschot van Tainmont ging een meter over het doel van Bruzzese. Claudemir mikte de dubbele voorsprong nog op de paal, maar toch ging Club met een gerust hart en een verdiende voorsprong de rust in. Vijf minuten ver in de tweede helft lag de wedstrijd meteen in een definitieve plooi, Diaby stifte de bal op aangeven van Vazquez over Mandanda in doel. Een echte spitsengoal, goed voor het negende doelpunt van Diaby dit seizoen.

Plots weer spanning

En Charleroi? Dat leek bijzonder vermoeid na de penaltythriller tegen Racing Genk in de beker en maakte eigenlijk niets klaar. Enkel de ingevallen Ferber weerde zich als een duivel in een doosje voorin, hij maakte uit het niets voor de aansluitingstreffer voor Charleroi op drie minuten van het einde. Refaelov mocht meteen daarna vanop de stip de wedstrijd beslissen, maar zag zijn penalty gestopt worden door Mandanda.

Club Brugge blijft door deze overwinning ongeslagen in eigen huis, het boekt een knappe 27 op 27. Door deze driepunter komt Club Brugge naast AA Gent op kop van het klassement, blauw-zwart heeft wel een beter doelpuntensaldo. Charleroi blijft achter met lege handen, boekt een 0 op 6 en hangt op een twaalfde plaats.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase!

Opmerkelijk:

Bene en Belle, de “beertjes” van Club Brugge K.V., werden 15 jaar en kregen een cadeautje van voorzitter Bart Verhaeghe.

Belangrijkste fases:

7’ - GOAL - Gedoz rukt op door het centrum en steekt de bal tot bij Vossen, die twijfelt niet en schiet in de linkerbenedenhoek.

13’ - Claudemir met de steal en de pass op Vazquez, die wordt gestuit, maar Vossen is gevolgd, zijn schot zwaait naast en over doel.

23’ - Vossen loopt goed in de rug van de defensie, krijgt de bal prima mee, maar knalt dan op de uitgekomen Mandanda. Er is ook gefloten voor offside van Vossen, maar dat klopt niet.

28’ - Diaby legt terug op Claudemir, diens schot wijkt af op het been van Dessoleil en komt via de paal in de armen van Mandanda terecht, Charleroi blijft voorlopig staande.

50’ - GOAL - Vazquez doet wat hij goed kan, slimme steekbal op Diaby die vanaf zijn flank naar binnen duikt en de bal knap over Mandanda chipt. Club op 2-0!

58’ - Mata laat de bal liggen voor Gedoz, die haalt een heerlijke sleepbeweging boven en gaat dan voor het voorzet-schot, de bal blijft via de paal en Mandanda even voor de doellijn hangen en wordt dan in extremis weggewerkt. Club blijft maar kansen creëren.

87’ - GOAL - Een botsing in de zestien bij Club, de verdedigers lopen elkaar in de weg en Ferber profiteert, hij schiet de bal de hoek in. Krijgen we nog een spannend slot?

89’ - PENALTY - Penalty voor Club. Mata met een licht duwtje op Refaelov. Smet legt ‘m op de stip. Refaelov kiest voor links en Mandanda ook, de bal is niet precies genoeg geplaatst en dus gepakt.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.