REACTIES. Van der Poel: "Zat al tijdje met Museeuw-gebaar in mijn hoofd"

Mathieu van der Poel pakte in Overijse zijn eerste zege van het seizoen. Ondanks opnieuw materiaalpech, wat hem in Essen nog nekte. De Nederlandse wereldkampioen wees bij het overschrijden van de finish naar de knie die hem zolang aan de kant hield: "Zat er al een tijdje mee in mijn hoofd", aldus van der Poel.

Veldrijden op Sportwereld.be

"Ik ben heel blij om deze overwinning te pakken. Dat gebaar à la Johan Museeuw? Daar zat ik al een tijdje mee in mijn hoofd. De blessure viel wel mee, maar het revalideren was mentaal moeilijk. Als je dan nu kunt staan waar ik sta, dan is dat een leuke vergoeding voor al dat afzien. En bij Museeuw was het dan nog veel erger. Ik ben gewoon blij om nu al op dit niveau te staan, het is pas mijn vierde cross", aldus de Nederlander.

Van der Poel kreeg net als in Essen af te rekenen met pech. "Het was weer mijn ketting. Ik was al slecht weg doordat ik uitschoof bij het afzetten. Het kostte krachten om opnieuw voorin te raken. Bij mijn eerste versnelling ging ik over mijn toeren en toen kwam mijn ketting dwars te zitten. Ik dacht dat de cross voorbij was. Maar ik raakte weer voorin en kon opnieuw een kloof slaan. Ik ben wel heel diep moeten gaan, maar dacht vaak aan Essen. Ik was gebrand op revange want het was jammer dat ik daar niet won door pech."

Kevin Pauwels: "Zoek nog naar topconditie"

Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) moest vrede nemen met de tweede plaats. “Mathieu is de verdiende winnaar”, klonk het na afloop van de Druivencross. “Hij was veel sterker. Zelf had ik geen goed gevoel, beter dan dit kan niet momenteel.”

Pauwels won in Ruddervoorde en de Jaarmarktcross in Niel op 11 november. “Sindsdien heb ik nooit meer dat supergevoel in de benen gehad”, sprak hij. “Ik zoek een beetje naar de goede conditie. Mijn start was al beter dan in andere wedstrijden, maar daarna liep het ook niet meteen zoals ik wou, zeker in de eerste ronden moet ik beter kunnen. Ik voelde al meteen toen Mathieu bij me kwam dat hij ‘overschot’ had, hij speelde met de benen. Toen hij dan wegreed, had ik geen antwoord. Ik kwam nog wel dicht, maar bleef hangen. Ik was gewoon niet goed genoeg om mee te doen voor de zege. Ik hoop dat er snel verandering in komt.”

Meeusen: "Ik kwam gewoon tekort"

Tom Meeusen, vorig jaar nog winnaar in Overijse, werd derde. “Ik had hier graag opnieuw op de erelijst gestaan”, geeft hij toe, “maar aan Mathieu viel weinig te beginnen. In het begin liep het goed voor mij, maar toen Mathieu terugkwam en begon te versnellen, kwam ik gewoon tekort. Ik deed er alles aan om hem bij te benen, gaf de volle 100 procent in de bochten en op de bergjes, maar ik kwam niet dichter. In die beek probeerde ik dan alles of niets om ‘op zijn wiel te komen’, maar dat liep mis. Mentaal is dat toch een tikje als je iemand op zo’n manier van je weg ziet rijden. Hij was echt sterk. Op het eind zat ik dan door mijn beste krachten en haalde Kevin het nog voor de tweede plaats.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.