Club Brugge is voor eigen publiek straffer dan Barcelona

Club Brugge is voor eigen publiek straffer dan Barcelona

Foto: Belga

Club Brugge boekte op de achttiende speeldag in de Jupiler Pro League zijn negende thuisoverwinning. Charleroi werd met 2-1 huiswaarts gestuurd, waardoor Club tot nu toe al zijn thuiswedstrijden won: negen op negen. Daarmee is blauw-zwart straffer dan bijvoorbeeld FC Barcelona (beter doelsaldo) en Real Madrid (niet foutloos in Bernabeu). Enkel Bayern doet net iets beter.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Club zit dus aan een maximum van 27 punten. Nog opvallender is dat blauw-zwart met 26 gemaakte goals en slechts vier tegentreffers aan een doelsaldo van +22 zit. In de grootste Europese competities doet slechts één team beter. Bayern München zit aan 24 op 24 in het eigen stadion, met een doelsaldo van +27 (30-3). Barcelona won tot nu toe zijn zeven thuiswedstrijden, maar zit aan een doelsaldo van +17 (22-5). Het Griekse Olympiakos zit aan zes thuiszeges met een doelsaldo van +17 (20-3). Verder doet Club dus gewoon beter dan bijvoorbeeld Real Madrid (16 op 21), PSG (19 op 21), Napoli (19 op 21) en alle clubs in de Premier League.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.