Lukaku: "Het doet me niets wanneer Batshuayi scoort"

Lukaku: "Het doet me niets wanneer Batshuayi scoort"

Foto: Photo News

Romelu Lukaku is aan een topseizoen bezig bij Everton. In de Premier League kwam hij al tien keer tot scoren, waarvan vijf keer in de laatste vier wedstrijden. Toch wil het bij de Rode Duivels minder goed lukken. "Omdat ik bij Everton een vrijere rol heb", verklaarde de rijzige spits aan Sportweekend.

Tien goals in veertien competitiewedstrijden, het zijn best indrukwekkende statistieken die Everton-spits Romelu Lukaku kan voorleggen. "Ik krijg soms wel eens de kritiek dat ik te veel ruimte nodig heb", vertelt hij. "Maar wie mijn vijf laatste goals bekijkt, zal zien dat ik die allemaal op de korte ruimte heb gemaakt."

"Kritiek raakt me niet"

Toch loopt het voor de bonkige spits een pak minder lekker bij de Rode Duivels. "Omdat ik bij Everton een vrijere rol krijg. Ik ben er heel constant in mijn prestaties en denk dat ik sinds het begin van het seizoen nog geen enkele slechte wedstrijd gespeeld heb. Maar ik wil natuurlijk ook belangrijk zijn voor mijn land. De kritiek die ik hier krijg, doet mij niet veel. De trainer en ik bespreken dat enkel intern."

"Ik kijk enkel naar mezelf"

Met Christian Benteke en Michy Batshuayi is de concurrentie bij de Rode Duivels voorin natuurlijk niet min. Die laatste viel in en scoorde zelfs tijdens de oefeninterland tegen Italië. "Maar dat doet me helemaal niets. Ik kijk nooit naar anderen, enkel naar mezelf", besluit hij.

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1