VOETBAL 1STE PROVINCIALE - PIETER DE KEGELVK LIEDEKERKE

“Ik leerde veel van Emilio Ferrrera”

Liedekerke / Roosdaal -

De Liedekerkse linksachter Pieter De Kegel liep op de Heuvelkouter niet hoog op met de geleverde ploegprestatie tegen Strombeek, maar via de zege rukte zijn club wel op naar een met Bierbeek gedeelde derde plaats.

“We speelden één van onze mindere wedstrijden van het seizoen en kwamen ook op achterstand in een zwakke eerste helft. Strombeek is een stugge tegenstrever die Liedekerke niet echt ligt waardoor vorig jaar slechts één punt werd geoogst tegen onze jongste tegenstrever.”

“Tegen de mindere tegenstrevers heeft Liedekerke het wel vaker moeilijk. We misten zondag ook wel Allonsius, die met zijn loopvermogen voor evenwicht zorgt in de ploeg.”

De Kegel brak vorig seizoen door bij derdeklasser FCV Dender, maar zette bewust een stapje terug. “Ik leerde ontzettend veel bij van Emilio Ferrrera, maar vier keer per week trainen naast een wedstrijd was loodzwaar en op termijn niet te verenigen als dakwerker in het bedrijf van mijn vader.”

“Ik vreesde dat ik me moeizaam zou aanpassen aan een nieuwe groep en andere reeks, maar de integratie liep rimpelloos. Liedekerke opteert bewust voor het aantrekken van spelers onder de kerktoren en als Borchtlombekenaar kwam ik hier dan ook goed terecht. Het bestuur en de supporters staan hier ook ontzettend dicht bij de spelersgroep, wat het zoveel prettiger maakt.”

“Tegen Diest stonden we nog niet op punt, maar ik ben benieuwd naar de terugmatch omdat we intussen wel al een hechte groep vormen. Ik geniet naast de goede resultaten ook van het voetbalplezier en de ambiance waar de supporters voor zorgen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio