Interieur

Makkelijke tips om ’s winters geen kou te lijden

Straks is het koudste seizoen van het jaar officieel aangebroken. Ben je zelf een koukleum? Dan kan je jezelf en je huis warm houden dankzij deze makkelijke en goedkope trucjes van de creatieve YouTube-gebruiker Dave Hax.

Van warm eten en drinken tot je warm aankleden in laagjes, zonder daarbij je muts en handschoenen te vergeten: het zijn een paar logische tips om het warm te hebben als het kwik buiten met het vriespunt flirt. Maar je kan ook creatief te werk gaan met schoenzolen enkele rollen cadeaupapier, theelichtjes en bloempotten.

- Koop zolen met een laagje wol en blaas erover met een haardroger, zo worden je voeten meteen warm.

- Neem twee lege rollen inpakpapier en schuif er een beentje van een oude panty over. Nu kan je die onder een binnendeur schuiven en kan de wind niet in huis.

- Een handige tip om een hele kamer goedkoop te verwarmen: zet een diep bord op een hittebestendig doekje, zet drie theelichtjes in het bord en steek ze aan. Leg vervolgens een rooster op het bord en zet er drie bloempotten uit terracotta omgekeerd boven. Begin met de kleinste, eindig met de grootste en leg een muntje boven het gaatje in de onderkant van de bovenste pot. De constructie zal nu heel wat gezellige warmte genereren.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees