Tien jaar cel voor drugssmokkel via schaakborden

Tien jaar cel voor drugssmokkel via schaakborden

Foto: Klaas Jan van der Weij / Hollandse Hoogte

Antwerpen -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de Nigeriaan Nnabuo D.O. (41) veroordeeld tot tien jaar cel voor de invoer van naar schatting 1.431 kilo cocaïne vanuit Zuid-Afrika. De drugs zaten verstopt in schaakborden.

Op de luchthaven van Zaventem werd op 23 september 2008 een lading met 16 schaakborden onderschept waarin 109 kilo cocaïne verstopt zat. Ze werden vanuit Zuid-Afrika verstuurd en waren bestemd voor Nnabuo O., die in de Offerandestraat in Antwerpen verbleef.

Bij een huiszoeking werd daar 74 kilo cocaïne aangetroffen die eveneens via schaakborden het land waren binnen gesmokkeld. Uit verder onderzoek bleek dat hij tussen 1 maart 2007 en 11 september 2008 nog eens tien ladingen met schaakborden had ontvangen.

De Nigeriaan was echter spoorloos verdwenen. Hij werd in 2011 bij verstek veroordeeld tot tien jaar cel. De man kon jarenlang uit handen van het gerecht blijven, maar liep uiteindelijk toch tegen de lamp toen hij een aanvraag indiende om naar de VS te migreren.

Toen hij in Washington DC nietsvermoedend van het vliegtuig stapte, werd hij in de boeien geslagen. Hij werd in oktober uitgeleverd en tekende verzet aan tegen zijn veroordeling, maar kreeg dezelfde straf opgelegd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees