- - Kris Boeckmans:drie maanden geleden in diepe coma, vandaag op stage met Lotto-Soudal

Kris Boeckmans: “Ik ben na valpartij zes keer bijna dood geweest”

Kris Boeckmans: “Ik ben na valpartij zes keer bijna dood geweest”

Foto: Photo News

Noem het gerust een klein mirakel. Drie maanden geleden lag Kris Boeckmans na een zware val in de Vuelta nog in een diepe coma. “Zes keer ben ik bijna dood geweest”, weet hij vandaag. Niemand die toen wist of hij ooit nog renner zou worden. Maar zie, 2015 is nog niet om en Boeckmans fietst alweer. En geen klein ommetje, maar flinke trainingen op de stage van Lotto-Soudal in Mallorca. Monoloog over een wonderlijke revalidatie.

Veldrijden op Sportwereld.be

“Ik weet vandaag hoeveel geluk ik heb gehad. Het was tien keer erger dan ooit in de pers is verschenen. Zes keer ben ik bijna dood geweest. Een eerste keer bij de val zelf, vervolgens toen ik mijn tong inslikte en een bloeding in mijn longen had, nog een keer toen ze beslisten mij niet naar twee lokale ziekenhuizen te brengen, maar wel rechtstreeks naar een universitair ziekenhuis, een volgende keer toen ik in zuurstofnood kwam en daar precies het toestel was dat ik nodig had – er waren er maar negen van in heel Spanje – en nog een keer toen ze dat toestel bijna toevallig precies op tijd weer uitschakelden. Nog een halve dag langer en ik had bloedklonters in mijn aders gehad. Dat doet je wel nadenken.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.