Toosten op eindejaar met ‘Moerken’

Toosten op eindejaar met ‘Moerken’

Moerbeke Feest toost voortaan met zijn eigen streekbiertje Moerken. Foto: The Image Factory / ies

Moerbeke-Waas -

Ook suikergemeente Moerbeke heeft voortaan haar eigen streekbiertje. Het ‘Moerken’ werd ontwikkeld door Moerbeke Feest en is alleen in Moerbeke te koop. Op de komende kerstmarkt wordt het in geschenkverpakking aangeboden.

Voorzitter Ivo Wilssens van Moerbeke Feest licht graag toe. “In tegenstelling tot veel andere gemeenten hadden wij nog geen eigen biertje. Die lacune proberen we nu met het ‘Moerken’ op te vullen.”

Naast het zoeken van een recept en een brouwerij was vooral het zoeken naar de gepaste naam een heel karwei voor Wilssens. "We lieten ons inspireren door vrienden, familieleden en de heemkundige kring. Uiteindelijk werden vijf namen geselecteerd: Moerken, Moerbeekse Blauwbuik, Moerbier, Baudelo en Heidebos. Na consultatie van de heemkundige kring kozen we voor ‘Moerken’, een naam die bij de Moerbekenaren goed gekend is. Het is een strook landbouwgrond en bos van ongeveer 500 op 500 meter in het noordelijk deel van Moerbeke, begrensd door in het zuiden het Moerhof en de Bisschopdreef, in het oosten de Achterdreef en in het noorden de Moerwegel. Het gebied staat ook zo ingekleurd op een landkaart van 1880.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio