WielrennenYoung Cycling Talent Demer en Dijle

Niels Albert en Jurgen Van Goolen bieden ruggensteun: “Dit overtreft de stoutste verwachtingen”

Niels Albert en Jurgen Van Goolen bieden ruggensteun: “Dit overtreft de stoutste verwachtingen”

De bestuurders van de Hagelandse club (vlnr): Stefan Van Rillaer (penningmeester), Tony Smets ( secretaris), Gerard Hoebeke (verantwoordelijke aspiranten), Paul Janssens (miniemen) en Kris Van Meldert (voorzitter). Foto: rr

Messelbroek -

Het was afwachten naar het effect van het afsplitsen van een deel van de Demerspurters in het tussenseizoen, maar het nieuwe team Young Cycling Talent Demer en Dijle overtreft de stoutste verwachtingen en telt nu al 81 renners.

“Wij hadden voor ons eerste jaar gerekend op zo 'n 30 tot 35 renners”, zegt Tony Smets, een van de bezielers van het initiatief.

“Het lag in de bedoeling van uitsluitend te starten met miniemen en aspiranten uit de regio, eventueel aangevuld met een handvol nieuwelingen. Maar als we nu de balans opmaken dan komen wij tot een mooie verdeling: 42 miniemen en aspiranten naast achttien nieuwelingen, dertien junioren, vijf beloften en drie masters.”

Het mag duidelijk zijn dat het meestal tot ‘Demer en Dijle’ afgekorte team innovatief zal zijn op meerdere vlakken.

Tony Smets: “Zo is in de contracten gestipuleerd dat een renner in onderling overleg in de loop van het seizoen de ploeg mag verlaten indien men niet tevreden is over de samenwerking.”

Opleidingscentrum

“Verder houden wij er strikt aan als een regionaal team geboekstaafd te staan. Zo hebben wij, weer in onderling overleg, kandidaat renners - en niet van de minsten - van achter Brussel en Nederland verzocht naar een ander team op zoek te gaan. Ook tellen wij een vier renners met een medisch probleem die wij de tijd willen gunnen om weer helemaal te herstellen.”

Zijn er nog initiatieven die tegen de algemene gang van zaken ingaan?

“Wij zullen geen winstpremies uitdelen, maar vergoedingen voor hen die een van onze stages volgen. Wij zijn gestart met zogenaamde modules. Zo organiseren wij van 22 tot 24 december een crossclinic, in februari een module tijdrijden en tijdens de paasvakantie een stage in de Ardennen om zich in het klimmen te bekwamen.”

Tijdens de krokusvakantie zullen ze de gelegenheid krijgen om voor een stage naar Spanje te trekken waar ze worden opgevangen door oud-prof en streekrenner Jurgen Van Gool die ginder fietsers begeleidt en zich spontaan meldde als sponsor.”

“De ex-Aarschottenaar is niet de enige bekende Hagelander die zich engageert. Niels Albert is niet alleen sponsor, maar kwam ook al enkele keren opduiken tijdens trainingen om de jonge renners met raad en daad bij te staan.”

“Ik denk dat ik tot nu toe mijn engagement ben nagekomen”, zegt Tony Smets. “In de loop van de voorbije maanden werd ‘mijn’ project ‘ons’ project. Getuige daarvan het groeiend aantal medewerkers die voor individuele begeleiding zorgen, en de erkenning door de wielerbond als opleidingscentrum voor miniemen en aspiranten.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio