VOETBAL1STE PROVINCIALEHOUTEM - VK LIEDEKERKE - Liedekerke verdedigt derde plaats

“Fier op onze heenronde”

“Fier op onze heenronde”

Coach Steven Bellemans: “We moeten de tegenstrever in een wurggreep nemen.” Foto: dsj

Liedekerke -

Op de Heuvelkouter maken de trouwe Liedekerkse supporters zich op voor een laatste verplaatsing vooraleer het voetbalboek van 2015 gesloten wordt. Coach Steven Bellemans wil alvast de volle buit weg kapen bij staartploeg Houtem.

Houtem staat tiende en voert het peloton van de staartploegen aan. Dat moet een varkentje zijn dat het getalenteerde Liedekerke kan wassen?

Steven Bellemans: “Houtem verloor pas op rode lantaarn Ternat, maar een gewond dier is altijd gevaarlijk. We kunnen dus maar best op onze hoede zijn. Houtem klopte trouwens eerder ook al Bierbeek waarmee we de derde plaats delen. Aanvallend voetbal ontwikkelen met veel druk naar voren is dus de boodschap. We moeten de tegenstrever in een wurggreep nemen. Mijn concept is veeleisend voor de spelers, maar de beloning is toch niet mis. We kunnen de derde plaats bekleden op het einde van de heenronde. Mentaal is het toch een positieve prikkel dat je met zo'n goed rapport naar de feesttafels kan. Houtem moet dus eerst wel voor de bijl om op geen valse noot te eindigen.”

Vorig seizoen kende Liedekerke na Nieuwjaar een enorme terugval. Die moet nu vermeden worden met een bredere kern?

“De situatie is niet te vergelijken. We trokken negen nieuwe spelers aan waardoor we een trendbreuk pleegden omdat we liever langzaam verder bouwen. Ons transferbeleid slaagde evenwel met brio. Samen met voorzitter Lieven Heymans stak ik dan ook enorm veel energie in het transferdossier. Ik ging enorm veel wedstrijden bekijken en weet welke spelers er op de markt zijn. We haalden de beste spelers uit de regio die pasten in ons budget naar Liedekerke. Ik acht het uitgesloten dat we na de winterstop een spectaculaire terugval kennen. Onze kern is danig verbreed dat we tegenslagen kunnen opvangen en door te roteren blijft iedereen ook fris en vermijd je blessures door overbelasting.”

Jij steekt jaar na jaar de nek uit om de lat steeds hoger te leggen. Als trainer speel je met vuur?

“Na 7,5 jaar ben ik nog steeds mateloos ambitieus. Intussen weet iedereen wel dat de Liedekerkse successen geen toevalstreffers zijn. Ik voerde de club van derde naar de top van eerste provinciale en daar ben ik fier op, maar het mag geen eindpunt vormen. Ik ben ook best fier op onze heenronde, maar in de terugronde moeten we minstens even goed kunnen doen. Ik wil absoluut een eindrondeticket op het einde van de rit. Met minder mogen we niet tevreden zijn.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio