REACTIES. Van Aert: "Ik kon toch niet wachten op de rest?"

REACTIES. Van Aert: "Ik kon toch niet wachten op de rest?"

Foto: Belga

Wout Van Aert heerst in het veld. Zondag won hij ook de vijfde manche van de Superprestige veldrijden in Spa-Francorchamps. Goed voor vier op vijf en een dertiende seizoenszege. "Halfkoers had ik al een geruststellende voorsprong, al was het eigenlijk niet de bedoeling dat ik zo snel zou aanvallen", bekende hij achteraf. Sven Nys wist dan weer dat hij de sterkste achtervolger was terwijl Kevin Pauwels in de slotronde zijn ploegmaat Vantornout nog de loef afstak en wereldkampioen Mathieu van der Poel kritisch was voor zichzelf.

Veldrijden op Sportwereld.be

Van Aert: "Één versnelling volstond"

"Dit was een erg lastige cross", verklaarde Van Aert na afloop. "Ik heb serieus afgezien, maar ben enorm blij met deze zege. Ik ging vroeg aan en had halfkoers al een geruststellende voorsprong, maar het was eigenlijk niet de bedoeling dat ik zo snel zou aanvallen. De eerste demarrage bleek meteen de juiste te zijn, want ik had meteen tien seconden voorsprong. Ik kon toen toch niet wachten op de rest?"

Van der Poel: "Het trok op niks"

Wereldkampioen Mathieu van der Poel reed een ongelukkige wedstrijd. Twee valpartijen waren een streep door de rekening van de Nederlander. "Het trok op niks vandaag. Het leek wel alsof ik niet meer kon fietsen. Dit is natuurlijk een momentopname, maar het is enorm frustrerend. Vorig weekend ging het nog goed, misschien lagen mijn verwachtingen voor vandaag wat te hoog."

Nys: "Wist dat ik de sterkste achtervolger was"

Een knappe tweede plaats, Sven Nys bevestige alweer zijn goede vorm. "Wout Van Aert was vandaag duidelijk de sterkste", gaf hij toe. "Ik kon ook niet meteen naar hem toe springen, toen hij versnelde. Hij reed op heel gemakkelijke wijze een minuut voorsprong bijeen. Ik had het dan al meteen door. Ik wist wel dat ik de tweede sterkste van de wedstrijd was. Ik bouwde wat reserves op en zette in de twee laatste ronden wat druk op mijn tegenstanders."

Pauwels: "Hoop dat Vantornout me niets kwalijk neemt"

Kevin Pauwels moest vrede nemen met een derde plaats.  In de laatste meters slaagde hij er alsnog in zijn teamgenoot Klaas Vantornout in te halen. "Met deze derde plaats pak ik toch een puntje extra voor het klassement van de Superprestige. Ik hoop dat Klaas Vantornout mij dat niet kwalijk neemt. Ik kwam heel traag op gang. Ik posteerde me in het groepje met Sven Nys, maar plots reed ik lek en moest ik een heel stuk afleggen met een platte band. Gelukkig kon ik daarna met mondjesmaat renners voorbijsteken en zo uiteindelijk nog derde worden."
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.