Scooterdief rijdt zich te pletter tegen gevel

Ronse -

In de Zonnestraat is zondag rond 7 uur een zeventienjarige bestuurder van een zware motorfiets BMW, die gestolen bleek, om het leven gekomen. Hij maakte een dodelijke klap tegen een winkelgevel.

Zakaria A. knalde op deze drukke invalsweg (N36) in volle vaart tegen een auto en sloeg vervolgens te pletter tegen de gevel van toonzaal van Geschenkartikelen Verschelden, juist op de hoek met de Emmanuel Hielstraat. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht. Het parket van Oost-Vlaanderen stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse.

“Uit de eerste vaststellingen blijkt dat overdreven snelheid aan de basis ligt”, zegt parketmagistraat Caroline Jonckers.

Uit de beschadigingen op het winkelgebouw kan men afleiden dat de slag van de aanrijding bijzonder hevig was. De bewoners op de bovenverdieping werden gewekt uit hun slaap. “We dachten dat een vrachtwagen de zaak was binnengevlogen. Al gauw stond de buurt hier buiten. Rond een verkeerspaal lag een jonge kerel en honderd meter verder zijn scooter.”

De toegesnelde ziekenwagen kon geen hulp meer bieden. Het slachtoffer bleek zeer zwaar toegetakeld, zijn valhelm was gekloven.

Omstreeks 10 uur werd de rijbaan weer opengesteld voor het verkeer.

De zware BMW, waarmee hij verongelukte, stond als gestolen voertuig geseind. Het werd vorige maand ontvreemd in het Brusselse en was van het van een type die fel begeerd is momenteel.

De verongelukte Ronsenaar was door de politiediensten gekend en kwam ook in aanmerking voor eerdere diefstallen in Ronse zelf.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees