VOETBAL2de klasseSV Roeselare - SK HEIST 3-2 - Franky Van der Elst ziet ploeg op mentaliteit winnen van hekkensluiter

Roeselare gedeeld tweede na vierde thuisoverwinning

Roeselare gedeeld tweede  na vierde thuisoverwinning

Roeselare - Heist: Bezoeker Jan Van Den Bergh (rechts) ziet hoe Christophe Martin Suarez de bal behandelt. Foto: VDB

Roeselare -

SV Roeselare klimt na een 3-2-overwinning tegen hekkensluiter SK Heist op naar een gedeelde tweede plaats in de rangschikking. “Een overwinning op mentaliteit”, besefte trainer Franky Van der Elst.

SV Roeselare boekte tegen SK Heist zijn vierde thuiszege, maar dat ging niet zonder slag of stoot. “Davy Brouwers zette ons snel op weg, maar Heist was bij de pinken. Het voetbalde heel vinnig en maakte ons op die manier het leven zuur”, aldus Franky Van der Elst.

Nog voor de rust sloegen de bezoekers staalhard terug. In twee minuten tijd ging het van 1-0 naar 1-2.

“Dan moet je toch even slikken. Veel keuze hadden we niet: we moesten er na de pauze vol voor gaan. We zetten meteen druk en dat leverde een goede kans op via Davy Brouwers. Zijn poging plofte op de paal. Wij moesten bovendien uitkijken voor de scherpe counters van Heist. De bezoekers voetbalden in een zetel en loerden op elke kans. Het afgeweken schot van Provoost belandde tegen de touwen en dat doelpunt hadden we echt nodig. We staken nog een tandje bij en even later scoorden we de 3-2. We leken op weg naar de zege, maar toch kregen we het nog moeilijk. Plots viel de druk weg en Heist rook zijn kans. De bezoekers speelden alles of niets en wij kregen het moeilijk. Uiteindelijk hielden we toch drie heel belangrijke punten thuis.”

Van der Elst was blij met de vierde thuiszege van het seizoen.

“De concurrenten morsten met de punten en dat betekent dat we een goede zaak doen in het klassement. We scoren weer drie keer en dat geeft vertrouwen. Toch pakten we deze overwinning vooral op mentaliteit. De rode kaart voor Martin Suarez in blessuretijd was een domper. Hopelijk moeten we hem niet te lang missen. Martin Suarez is een belangrijke schakel in ons geheel.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio