voetbal2de klasseCERCLE BRUGGE 2 - LIERSE 2 - Buysens schenkt Lierse gouden punt

“Ik wist echt wel wat ik deed”

“Ik wist echt wel wat ik deed”

Faris Haroun(rechts, Cercle) probeert Etien Velikonja (Lierse) af te houden. Foto: Rudy DECLERCK

Tot minuut 94 hing de ongeslagen status van Lierse gisteren aan een zijden draadje in het Jan Breydelstadion. Maar dan was er Ludovic Buysens, die met een rake kopbal zijn team alsnog de verdiende en logische 2-2 schonk.

En dus bleef Lierse ook na de lastige horde in Brugge nu al voor de negende match op rij ongeslagen in de Proximus League. Een oerdegelijke 17 op 27 hapten de Pallieters in die periode. Gisteren dreigde er nochtans een einde te komen aan die reeks. In een sterke eerste helft hielden de Lierenaars nog gelijke tred, maar de prik van Naudts na de pauze leek de doodsteek te zullen worden voor Lierse. Tot ervaren rot Ludovic Buysens zich voorin met de zaken ging bemoeien. De Oost-Vlaamse toren knikte vier minuten in blessuretijd toch nog de zo verhoopte 2-2 binnen.

“Een fantastisch moment”, glunderde Buysens. “Ik liep bewust wat in de bal om het de verdedigers moeilijker te maken. Iedere deviatie is dan gevaarlijk. En dat is ook gebleken. Ik wist echt wel wat ik deed. En ik ben blij voor de ganse groep, want dit punt smaakt heel zoet.”

En het was wellicht ook niet onverdiend. Lierse was alleszins de evenknie van Cercle Brugge en die mening is ook Buysens toegedaan.

“Ik vond ons voor rust zelfs licht de betere ploeg. Tegen een fysiek sterk en sluw Cercle is dat een knappe prestatie. Voor de groep is dit veel meer dan louter 2-2. We kunnen vertrouwen putten uit onze namiddag en mogen heel tevreden zijn.”

En toch. In de strijd om een plaats bij de eerste acht zette Lierse met zijn gelijkspel geen stap voorwaarts.

“Dat klopt, maar we moeten de zaken match per match blijven zien. Een punt bij Cercle Brugge is gewoon een goed resultaat. We moeten dit meenemen, maar tegelijk heel waakzaam zijn. Vrijdag volgt Deinze en dat mag geen valkuil worden. Het is een match die we absoluut moeten winnen. Als dat lukt, kunnen we met een tevreden gevoel de winterstop induiken.”

Alleszins lijkt de jonge bende van het Lisp steeds beter de lessen van tweede klasse te begrijpen. Dat is ook Ludovic Buysens niet ontgaan.

“Ze zetten stappen en worden volwassen”, stelt hij met grote tevredenheid vast. “Steeds meer beseffen ze waar het echt om draait. Jongens als Bougrine of El Ansri hadden het de voorbije weken wat moeilijker, maar kropen tegen Cercle terug uit het dal. Dat is allemaal positief.”

DOELPUNTEN: 15' Valcke 1-0, 29’ Masika 1-1, 76’ Naudts 2-1, 94’ Buyens 2-2.CERCLE BRUGGE: Van Damme, De Kegel, Dewaele, Bourdin, Vanbelle, Van Acker, Van De Velde (52’ Sterckx), Haroun, Valcke (75’ Naudts), Doumbouya, Yagan (82’ Lambot). LIERSE: Brondeel, Habarugira, Buysens, Diaby, Poelmans, Zizo (74’ Allach), El Ansri, Bougrine, Masika, Velikonja, Bruylandts (82’ Benson). GELE KAARTEN: Valcke, De Kegel, Masika.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio