voetbal2DE KLASSEROESELARE 3 - HEIST 2

Heist blijft laatste na nieuwe nederlaag: “Ik kan niet zeggen of het verdiend is”

Het verhaal van het hele seizoen werd in de partij tegen Roeselare geschreven. Niet onaardig voetballen, zeker voor de rust, maar alweer een aantal doelpunten tegen krijgen en ongelukkig verliezen. Dat is wat Heist zaterdag in Roeselare meemaakte.

“Het is tegen elke ploeg hard werken voor de punten”, sprak Franky Vanderelst zijn collega bemoedigende woorden toe. Maar aan die woorden zal Cis Bosschaerts weinig gehad hebben. Al voor de zoveelste keer dit seizoen kreeg zijn team complimenten, maar het blijft alweer achter zonder punten. “We krijgen het er niet uit”, zei Bosschaerts. “We pakken een aantal tegengoals en dat is fataal natuurlijk. Alweer drie tegendoelpunten, terwijl we er zelf twee scoren. Weet je, ik speelde ooit met Heist kampioen in eerste provinciale en we wonnen bijna al onze matchen met één goal verschil, Lierse won bij ons met 0-1 en dat was goed voor de drie punten. Ook dat is voetbal.”

Nochtans zag het er bij de rust niet slecht uit voor Heist. “Nee, en ik vind ook dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. Ook al begonnen we heel slecht aan de match en stonden we na tien minuten 1-0 achter. Maar we herstelden ons goed en op slag van rust konden we dan twee keer scoren. Twee mooie doelpunten trouwens. Een hele knappe vrijschop van Bart Webers en een beheerste afwerking van Van Goethem.”

1-2, de rust kon niet op een idealer moment worden bereikt. “We hebben ons tijdens de pauze de nodige motivatie ingesproken, echte peptalk verkocht maar helaas mocht het weer niet zijn. We hebben ongelukkige doelpunten gepakt en dat is jammer. Bij de 2-2 week die bal twee keer af voor bij binnenging en de 3-2 hebben we aan onszelf te danken, de bal moest daar altijd weg.”

Nochtans had het na de rust helemaal anders kunnen lopen. “Ik denk van wel. Jorne Segers kreeg tot twee keer toe de kans om er 1-3 van te maken. Als dat gebeurd was, hadden we deze match wellicht gewonnen.”

Tot slot had Cis Bosschaerts het in zijn persbabbel even over zijn toekomst. “Het is de zesde en laatste keer dat ik met Heist in Roeselare heb gespeeld. Hier gaan jullie mij nooit meer terug zien. Ik ga aan de slag op een lager niveau. Twaalf keer heb ik met Heist tegen Roeselare mogen spelen. Eerlijk, dat had ik nooit verwacht.” Heeft Bosschaerts al een nieuwe ploeg misschien? “Nee, er zijn al wel contacten geweest, maar concreet is er nog niets uit de bus gekomen. Ik kreeg al wel enkele telefoontjes. Ik verwacht wel dat ik in het voetbal ga blijven als trainer. Ik laat het op me afkomen. Ach, ik bekijk het wel."

DOELPUNTEN: 8’ Brouwers 1-0, 43’ Webers 1-1, 45’ Van Goethem 1-2, 59’ Provoost 2-2, 62’ Brouckaert 3-2.ROESELARE: Malherbe, Coussement (46’ Damman), Ragolle, Borry, Vanthournout, Brouckaert, Provoost, De Rechter (89’ Gavazaj), Lépicier, Brouwers (76’ Impens), Martin Suarez.HEIST: Michiels, Grant, Tambeur, Van Asch, Van Den Bergh, Webers, Segers (60’ Luckermans), Boulaouali, Van Goethem, Santoro (76’ Manuel), Yagan.GELE KAARTEN: De Rechter, Van Den Bergh, Santoro, Van Asch.RODE KAARTEN: Martin Suarez.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S