voetbal1STE PROVINCIALEMARIEKERKE 2- GROEN ROOD KATELIJNE 3

Huysmans beslist topper in Mariekerke: “Artikel van Tolic zette ons op scherp”

Huysmans beslist topper in Mariekerke: “Artikel van Tolic zette ons op scherp”

Maxim Put viert zijn doelpunt voor GR Katelijne. De spelers van Mariekerke druipen troosteloos af. Foto: TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Groen Rood Katelijne won op overtuigende wijze de topper op leider Mariekerke en komt zo op gelijke hoogte in het klassement. Alweer Kevin Huysmans besliste de match met een wereldgoal, meteen zijn negentiende treffer van het seizoen. “De uitlatingen van Tolic in de pers hebben onze ploeg op scherp gezet.”

De matchen tussen Mariekerke en Groen Rood Katelijne staan jaarlijks bol van de spanning en de emoties en dat was dit jaar niet anders. De recente fusiebeslommeringen van de thuisploeg en de weinig respectvolle commentaren van de Mariekerkse coach Tolic aan het adres van Katelijne en dan meer bepaald zijn coach Raf Joosten, voorafgaand aan deze partij, deden de gemoederen nog wat meer aanzwellen. Het waren uiteindelijk de bezoekende supporters uit Katelijne die het laatst lachten, want hun ploeg won verdiend en met zeer goed voetbal deze spannende pot voetbal. Dat gaf ook de aanvoerder van de thuisploeg ruiterlijk toe. “Katelijne gaat hier vandaag verdiend met de drie punten lopen. Zij waren scherper in de duels en maakten de kansen af, iets wat wij vergaten te doen. Ons rendement lag veel te laag vandaag en wij hebben geen Kevin Huysmans in onze rangen. Een grote meneer. Iedereen bij ons wist dat we de topschutter van de reeks moesten in het oog houden en toch lapt hij het ons weer. Dat is pure klasse”, aldus een eerlijke Van Der Heyden.

Geconcentreerd aan de aftrap

Huysmans zelf bleef er zoals gewoonlijk erg rustig bij. “Wie naar de leider gaat komt altijd erg geconcentreerd aan de aftrap. En het is inderdaad waar dat de kritieken van Tolic aan ons adres de groep nog meer gemotiveerd heeft. Toch wil ik benadrukken dat we het hier vandaag op een erg propere manier en voetballend knap hebben uitgespeeld. Het zware veld hield mij in de eerste helft en ook in de loop van de tweede helft nog van een goal, maar wanneer ik de bel kreeg op de hoek van de zestien meter wist ik dat het prijs was. Een kopie van mijn goal van twee jaar geleden hier. Toen kon Mauro Janssens net zoals Mardulier niet bij mijn boogbal. Die Mariekerkse grond ligt mij hier wel. Van mij moet die fusie dus zeker niet doorgaan”, aldus nog Huysmans.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio