Veldlopen Booischot

Valgaeren wint, Nackaerts derde

Sam Valgaeren heeft in de cross van Booischot zijn favorietenrol waargemaakt. De loper uit Heultje won met grote voorsprong op de Waalse topper Benjamin Barbier en Lierenaar Kristof Nackaerts.

Valgaeren voelde zich duidelijk in zijn sas op de paardenrenbaan. Benjamin Barbier, Kristof Nackaerts en Schriekenaar Pieter Verschoren gingen aanvankelijk dapper mee in zijn spoor. Verschoren moest als eerste lossen. Met één versnelling bij het ingaan van de voorlaatste ronde kon Valgaeren zijn andere twee metgezellen afschudden. Na 28’42” mocht hij juichen. Barbier (29’07”) kon in de laatste ronde afstand nemen van Nackaerts (29’09”).

“De snelheid die ik in de voorbije korte crossen opdeed”, kwam me goed van pas”, vertelde Valgaeren, die vorig jaar nog vierde werd in Booischot. “Ik merkte dat ik in de bochten telkens enkele meters nam. Met nog twee ronden te gaan versnelde ik even en ik had direct een kloofje. Toen besloot ik om niet meer om te kijken.”

Ook Kristof Nackaerts was bijzonder tevreden. “Het draait super en daarom nam ik van in het begin risico's”, vertelde de altijd met oranje pet lopende atleet. “Ik probeerde mee te schuiven, maar Sam was echt wel héél sterk. In de bochten moest ik telkens een gaatje laten. De derde plek was het hoogst haalbare. Dat ik hier als marathonloper naast deze twee kleppers sta, daarover ben ik echt wel heel blij.”

Komend weekend start de Lierenaar voor eigen club AC Lyra als favoriet in de Natuurloop in Lier. “Daar loop ik een 10 mijl. Dat wordt iets helemaal anders. Maar dat is toch wel meer mijn ding dan crossen. Op de vorige Natuurloop pakte ik het parcoursrecord op de 10km. Met de conditie die ik nu heb, ga ik proberen ook het record op de 10 mijl te pakken.”

Pieter Verschoren, vorig weekend nog de primus in Wespelaar, werd vierde.

Ondanks het miezerige weer vonden 638 dappere slijkduivels de weg naar Booischot. “Net zoals we hadden ingeschat”, vertelde AVZK-secretaris Hendrik Lekens. “Bij sommige categorieën merken we wel dat er door de examens wat minder atleten aan de start staan. Maar globaal zijn we enorm tevreden.”

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S