Voetbal2de klasseLommel United 4- ASV Geel 1 - Dylan De Belder maakt ‘zwarte beest’ met drie treffers af

“Mijn eerste hattrick ooit”

“Mijn eerste hattrick ooit”

Foto: Dick Demey

Vreugde en verdriet, of noem het venijn, liggen dicht bij mekaar. Lommel United rekende zaterdagavond zonder pardon af met zijn 'zwart beest' Geel. Maar de riante 4-1-zege werd uiteindelijk nog overschaduwd door een relletje na de wedstrijd, toen voorzitter Frans Luyckx eigenhandig een spandoek - waarop het ontslag van trainer Bart De Roover geëist werd - wilde verwijderen.

Maar laat ons beginnen met de bestaansreden van dit artikel: het sportieve. Geel toonde zich in het Soevereinstadion vanaf het begin een waardige tegenstander voor United. De blauwhemden trokken onvervaard ten aanval en lieten een behoorlijk aantal doelpogingen noteren. Alleen waren die niet van dreigingsniveau vier, zodat keeper Pirard en zijn defensie nooit voor onoverkomelijke problemen kwamen te staan.

Efficiëntie doorslaggevend

Dan had zijn overbuurman Glenn Vromans minder geluk. Want vrijwel iedere keer dat een ditmaal superefficiënt United voor hem opdook, was het prijs. Eerst deponeerde De Belder een doorgekopte bal van Gueroui netjes in het mandje en toen de kopgrage Neven op het half uur uit evenwicht gebracht werd door Celen, wees ref Delacour onverbiddelijk naar de stip. Wie anders dan De Belder voltrok het vonnis: 2-0.

Maar daarmee was het leed nog niet geleden voor de bezoekers. Hoofdrolspeler De Belder wurmde zich struikelend voorbij een aantal weinig doortastende verdedigers en weg was Bertjens. Vromans had andermaal geen verhaal: 3-0.

Tweede helft

De tweede helft startte nog met vuurwerk. Boeman De Belder maakte met een knappe lob zijn hattrick vol en ex-Lommelspeler Thomas Jutten zorgde met zijn eerste seizoenstreffer voor de verdiende Geelse eerredder. 4-1 en boeken dicht.

Slechts heel even hield het thuispubliek de adem nog in, want in de slotfase leek de onmisbare De Belder trekkebenend om zijn vervanging te vragen. Maar het bleek loos alarm.

“Om een applausvervanging was het me echt niet te doen”, grijnsde hij na afloop. “Ik had wat lichte krampen, meer was het niet.”

Jaar goed afsluiten

Maar een klaterend applaus kreeg de ijverige aanvaller terecht wel. “Dit is mijn eerste hattrick ooit”, vervolgde hij. “Het brengt mijn seizoenstotaal op tien. Na Heist wonnen we dus ook dit belangrijke duel. Zes op zes. Als we het kalenderjaar nu ook nog goed kunnen afsluiten tegen WS Brussels, staan we weer wat steviger in de top acht. Dan kunnen we met een goed gevoel de winterstop in.”

Bijna een vierde

Het scheelde overigens weinig of De Belder had nog een vierde keer gescoord. Na een gekraakt schot inspecteerde hij met kritische blik de veronderstelde boosdoener... de grasmat. “Daar was echt niets mis mee”, schaterde hij. “Ik schoof uit toen ik wilde afdrukken. Dan is de staat van het veld altijd een voor de hand liggend excuus.”

Een lach en een traan, want intussen waren elders in het stadion de poppetjes aan het dansen.

SCHEIDSRECHTER: Delacour. TOESCHOUWERS: 2500.DOELPUNTEN: 17' De Belder 1-0, 30' De Belder (strafschop) 2-0, 39' Bertjens 3-0, 49' De Belder 4-0, 55' Jutten 4-1. LOMMEL: Pirard, Goossens, Neven, Lenaerts, Carvalho, Schoofs, Debauve, Gueroui, Gaethofs, Bertjens, De Belder. GEEL: Vromans, Scheelen, Van Den Ackerveken, Spies, Celen, Christiaens, Berben, Augustynen, Bracké, Jutten, Allegria. VERVANGINGEN: 46' Celen door Cauwenberg, 60' Lenaerts door Deville, 63' Christiaens door Steurs, 74' Allegria door Vandebroek, 82' Bertjens door Deckers, 87' De Belder door Diouck. GELE KAARTEN: 15' Gueroui (fout), 17' Augustynen (fout), 27' Celen (fout), 42' Berben (fout), 51' Christiaens (fout), 89' Goossens (tijdrekken).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio