VOETBAL4DE KLASSE Aninove - pepingen

Zwaar onderuit in derby

Zwaar onderuit in derby

Kasper Monné had niet veel werk op te knappen. Foto: dsj

Pepingen -

Na de deugddoende zes op zes tegen Menen en Knokke liet een bleek Pepingen het compleet afweten in de derby op Ninove. Pepingen verloor met 3-0.

“We faalden collectief”, gaf trainer Geert Criquielion toe. “Dit was de minste wedstrijd van de zes sinds ik aan de slag ben bij Pepingen. Er was te weinig agressiviteit, inzet en durf. En wie bang is, krijgt slaag. Taken werden ook niet naar behoren uitgevoerd en dat bracht ons in de eerste helft al in de problemen. Toch konden we nog de rust in met 0-0.”

“Een en ander werd bijgestuurd en de eerste tien minuten van de tweede helft liep het wat beter, maar de ploeg bleef verlamd door schrik. Na de 1-0 gingen de kopjes naar beneden. Even kwam er nog wat initiatief, maar met te weinig overtuiging. We creëerden geen gevaar en konden nooit dreigen. Ten slotte gingen we helemaal ten onder.”

“Met drie geschorsten en een paar spelers op halve krachten stonden we niet op volle sterkte, maar ik wil dit niet als excuus inroepen. Pepingen heeft kwaliteit genoeg in huis om de opdrachten uit te voeren. Andere jongens moeten zich maar tonen.”

“Een drama is deze nederlaag niet, maar iedereen moet er bewust van zijn dat het op een andere manier moet. Sommige spelers moeten ook eens nadenken wat ze waard zijn in vierde klasse. De bonus van op Knokke zijn we kwijt. Zaterdag in de vooruitgeschoven wedstrijd tegen Ingelmunster moet Pepingen zijn ware gelaat tonen.”

Assenaar Kasper Monné glunderde na de verdiende zege tegen zijn ex-club. “Behalve een schot van Miceli had ik nauwelijks wat op te knappen”, zei de Ninoofse keeper. “Pepingen was nooit in de wedstrijd en deze zege doet deugd.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio