VOLLEYBALMannen eerste divisie A VTI Hasselt 3- Stalvoc Beverlo 0 - Mathieu Thijs viert herfsttitel met Hasselaren

“Een zege om in te kaderen”

“Een zege om in te kaderen”

Hasselaren Courtois en Vanden Wyngaert willen Kevin Theunis afremmen. Foto: Sven Dillen

VTI Hasselt heeft titelkandidaat Stalvoc kordaat teruggefloten. Twee sets eindigden met het kleinste verschil. De bezoekers wilden de score kantelen in de derde set. Maar de jarige Thijs, Courtois en Lennerth Brepoels kwamen na 22-24 en 24-25 in grootste stijl terug. Missers kwamen de bezoekers duur te staan: 3-0.

VTI Hasselt won de Limburgse topper in drie sets en eist terecht de herfsttitel op in eerste divisie. Dat exploot werd duchtig gevierd in cafetaria SportPunt, uitgebaat in eigen VTI-beheer, in de sporthal van Runkst.

Zware jumpservice

Over 12-9 liep de eerst set close tot 19-19. Thijs en Vanden Wyngaert vlamden erop los. Ook Courtois deed het prima. Van de Voorde en Theunis lieten zich evenmin onbetuigd. Het Hasseltse blok maakte vanaf 19-19 en over 23-21 het verschil. Lennerth Brepoels nam Van de Voorde bij de eerste setbal te grazen: 25-21.

Trainer-speler Roel Nuyts (Stalvoc): “Hun jumpservice deed ons veel pijn. Thijs speelde een topmatch. We konden ook Brepoels niet kraken.”

Veel opslagmissers

Negen opslagmissers bij VTI, op een totaal van eenentwintig, kostten de Hasselaren bijna de tweede set. Feestneus Mathieu Thijs (20 geworden) blokte echter 28-26 op het bord. Centrale Hasseltse man Gaétan Courtois: “Ik vond het super spannend. We hebben hard gevochten, we speelden als een hecht blok.”

Oudste supporter René Liebens (84): “Libero Gilles Maesen was voor mij de rots in de branding. Ja, trainer Peter Bierinckx predikt heel modern volley. Het spel hing mooi aan elkaar als een klittenband. Gelukkig kon Sven Leenaers over 24-21, 25-24 en 26-25 winnend doortrekken naar 2-0. Ik voelde dat het 3-0 zou worden: de perfecte uitslag. Beter kan niet.” Spelverdeler Niels Vandenreyt: “Na de klap tegen Booischot moest VTI reageren. Dat is gebeurd: de mayonaise pakte dit keer wel. We vormden een stevig geheel. We wilden winnen. Echt winnen.”

Knokpartij

Lennerth Brepoels op de hoek: “Ik houd van zo’n knokpartij. Stal was niet top, wij wel. Ja, er zit muziek in het team. Ik hoop ook door te stoten naar de Limburgse bekerfinale tegen Achel of Genk. En de titel: die mag er graag ook bij.”

In de derde set gaf Stalvoc 12-16 prijs. Roel Nuyts verloor zijn grip. Killblocks van Courtois leverden VTI een sprankelende zege op. Jan Coenen: “We legden onszelf te veel druk op. Misschien moet mijn pa toch weer coachen. We misten het overzicht in de eindfase.” Pa Willy Coenen: “Ik zou wellicht kiezen voor Nuyts op de libero en Nick Jannes weer doorschuiven naar de hoek. Ach, er lagen kansen voor het rapen. Met die voorsprong van twee punten bij 22-24 had in de laatste set beslist een time-out geholpen. Ik was verrast: die kwam er niet.”

Dutje deed wonderen

Jasper Vanden Wyngaert moest uithijgen na de 3-0. “Ik had een personeelsfeest, ik zat ook met een verhuis. Een dutje voor de match deed wonderen.”

Mathieu Thijs werd de held van de avond: “Als je Stal kan inpakken met 3-0, zegt dat veel over de Hasseltse kwaliteiten. Dit was een zege om in te kaderen.”

SETS: 25-21, 28-26, 27-25. VTI HASSELT: Leenaers, Vandenreyt, L. Brepoels, Courtois, Thijs, Vanden Wyngaert. Libero: Maesen. Kwamen in: A. Brepoels, Van Malcot. STALVOC BEVERLO: Van de Voorde, Coenen, Jelle Henderickx, Geerts, Theunis, Nuyts. Libero: Jannes. Kwamen in: Jorge Henderickx, Geenen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio