VOETBAL1STE PROVINCIALE Houtem - Liedekerke

Thuisploeg pleegt een hold-up

Thuisploeg pleegt een hold-up

Kristof Fosse en Laurens Van Corenberg bouwen een feestje. Foto: Guy Meurs

Sint-Margriete-Houtem / Liedekerke / Tienen -

Het leek een hold-up want Liedekerke, een kwartier tegen tien man, drukte het gaspedaal diep in maar op een counter hield Houtem de volle buit thuis. Toch stak Liedekerke voor deze onverwachte opdoffer de hand in eigen boezem.

Het siert een trainer die geen excuses zoekt voor een nederlaag. Zelfs na de mokerslag bleef Steven Bellemans sereen. “We hebben geen ploeg die er bovenuit steekt zoals Eppegem en Diest”, stelt de Liedekerke-trainer. “Agressiviteit en voetballend vermogen staan hier voorop. Op die punten faalden we echter. We waren dus niet honderd procent. Vooral in de beginfase voetbalden we veel te laks waardoor Houtem ons op 2-0 zette en dan weet je dat het in die omstandigheden heel moeilijk hebt tegen een snelle ploeg. De Coen trof voor ons in de slotfase de paal en was dit schot raak geweest dan was de buit in de pocket. Al bij al is de heenronde met 27 punten schitterend. Doen we dit in de terugronde over dan ligt het eindrondeticket klaar.”

De Houtemse trainer Kevin Celis beseft dat het slot bij de fans blijft hangen en dat het eerste bedrijf nog al eens vergeten wordt. “We hadden met 3-1 moeten rusten”, analyseert hij. “Dat Liedekerke scoorde gebeurde na een omschakeling waar we positioneel niet goed stonden. Het bleef in de tweede helft met de felle wind moeilijker vooral met vrije trappen en afstandsschoten. De uitsluiting van Van Cutsem was een te strenge sanctie. We vochten met tien voor een punt en hiermee was ik tevreden maar met een tikkeltje meeval werd het meer. Vooral de mentaliteit en het karakter waren bepalend. We vochten er voor en lieten op geen enkel moment de kop hangen. Die gedrevenheid zag ik in de voorbije verliesmatchen tegen Borgt en Ternat jammer genoeg niet.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio