Tien Belgische arrestaties in internationaal drugsonderzoek naar beruchte ’Ndrangheta

Italiaanse maffiabaas verstopte zich jarenlang in Meise

Italiaanse maffiabaas verstopte zich jarenlang in Meise

Sebastiano Signati leefde al elf jaar ondergedoken. Foto: rr

Meise -

Sebastiano Signati (49), een van de gevaarlijkste maffiosi uit Italië, is opgepakt in een Brussels ziekenhuis. De drugsbaas leefde al elf jaar ondergedoken, nadat hij in zijn thuisland tot 27 jaar cel werd veroordeeld. De man behoort tot de ­beruchte maffiatak ’Ndrangheta. Samen met Signati heeft het Limburgse gerecht nog een tiental maffiosi gearresteerd.

In de schaduw van de plantentuin in Meise. Daar hield een van de gevaarlijkste en meest gezochte voortvluchtigen uit Italië zich jarenlang schuil om onder de radar van de politiediensten te blijven. Sebastiano Signati had daar alle reden voor. In 2005 werd hij in het Italiaanse Calabrië tot 27 jaar cel veroordeeld voor grootschalige internationale drugssmokkel.

Nog voor hij ook maar één dag van zijn straf had uitgezeten, was Signati – afkomstig uit het dorpje San Luca – al met de noorderzon verdwenen. Nu blijkt dat hij naar ons land is gevlucht, waar speurders hem in een privéziekenhuis in Brussel in de boeien konden slaan. Door ziekte moest Signati daar tijdelijk worden opgenomen. Hij had zich aangemeld met een vals paspoort.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees