Belgisch futsalteam wint overbodige partij tegen Engeland

Het Belgisch nationaal futsalteam heeft zondag in het Hongaarse Gyor zijn derde en laatste groepsmatch in de voorronde van het WK 2016 gewonnen. De ploeg van bondscoach Alain Dopchie, die eerder al uitgeschakeld was, haalde het in een overbodige partij met 4-0 van Engeland.

De Belgen waren hun toernooi donderdag gestart met een 2-5 nederlaag tegen gastland Hongarije en gingen een dag later met 2-6 onderuit tegen Oekraïne. Ze konden daardoor niet meer in de top twee van de groep eindigen en waren na hun tweede duel al uitgeschakeld. Zondag redden ze dan toch nog de eer door de Engelsen met 4-0 te kloppen, de doelpunten kwamen op naam van Zaaf (26.), Yachou (27.), Raoni Medina (own 35.) en Adnane (39.). Oekraïne won drie wedstrijden in groep 1 en pakt de groepszege met negen op negen. Dan volgen Hongarije (6), België (3) en Engeland (0).

De eerste twee van elk van de zeven groepen plaatsen zich voor de play-offs in het voorjaar. De zeven winnaars van die play-offs gaan door naar het WK in Colombia (14/9-2/10), waaraan 24 landen deelnemen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.