CLUBNIEUWS. Anderlecht gehandicapt naar Club Brugge, Depoitre heeft nu last van andere enkel

CLUBNIEUWS. Anderlecht gehandicapt naar Club Brugge, Depoitre heeft nu last van andere enkel

Foto: Photo News

Wij houden u hier op de hoogte van het laatste clubnieuws. AA Gent-spits Laurent Depoitre heeft nu last van zijn andere enkel, terwijl Herman Van Holsbeeck het Servische toptalent Grujic persoonlijk ging scouten. Anderlecht-trainer Besnik Hasi zal dan weer moeten puzzelen als hij komende zondag naar Brugge trekt.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Laurent Depoitre stond niet aan de aftrap bij AA Gent, maar viel wel in. Hij had wat last aan de enkel, nu aan de linker. De aanvaller had tegen Zenit een trap gekregen en er zat wat vocht in zijn voet. Ernstig was het niet – Depoitre warmde ook lang op – maar Vanhaezebrouck wilde geen risico’s nemen.  (vdm)

Eerste competitiegoal in meer dan een jaar voor Van Der Bruggen

En of het doelpunt bij Hannes Van Der Bruggen voor ontlading zorgde. De middenvelder scoorde dan wel in de beker tegen Eupen, het laatste competitiedoelpunt van de Gentenaar dateert al van 2 november vorig jaar tegen Lierse. “Een hele tijd geleden, dus hier ben ik heel blij mee”, glunderde de man die voor de absolute zekerheid tegen STVV zorgde. Al het hele seizoen wordt hij geblokkeerd door Kums en Neto, of afgeremd door blessures. Op Stayen kreeg het jeugdproduct een dik kwartier. “Ik stond iets hoger dan gebruikelijk, maar dat infiltreren ligt me wel. Ik had eigenlijk nog een keertje meer kunnen scoren, maar bij die ene kans dacht ik dat er nog iemand in mijn rug liep terwijl dat niet het geval was.” 

Van Holsbeeck scout Grujic persoonlijk

Het is Anderlecht menens voor het Servische toptalent Marko Grujic (19). Paars-wit stuurde zaterdag niet alleen hoofdscout Dimitri Mbuyu naar de wedstrijd Rode Ster - Radnik Surdulica, ook manager Herman Van Holsbeeck trok naar Belgrado. Rode Ster won de match overigens makkelijk. Grujic scoorde niet, maar hielp zijn team wel aan een 5-0 zege en de club blijft ruimschoots aan de leiding. Volgens bepaalde Servische media deed RSCA zelfs al een bod van 3 miljoen, maar zover is het nog niet. De centrale middenvelder moet minstens 5 miljoen kosten. Het is dus duidelijk dat paars-wit de transfermarkt voorbereidt. Daarbij ligt ook het idee om samen transfers te doen met KV Oostende op tafel. Zoiets roept natuurlijk de vraag op of dat reglementair is. 
De Pro League wacht voorlopig af. “We kregen nog geen vraag in dat dossier”, aldus Ludwig Sneyers, CEO van de Pro League. “Als het zover komt, dan bekijken we dat. Spelers huren is één zaak, maar de FIFA heeft een nieuwe reglementering inzake Third Party Ownership. Dan moeten we toch nagaan hoe dat werkt als twee clubs betrokken zijn.”(jug)

Hasi moet puzzelen in Brugge

De vroege gele kaart van Andy ­Najar en de domme rode kaart van Kara hadden grote gevolgen: beide spelers zijn volgende week geschorst voor de topper ­tegen Club Brugge. Voor Hasi wordt het nu een hele week tobben en puzzelen. De Anderlecht-coach hoopt dat Leander Dendoncker fit raakt, zodat die de plek van Kara achterin kan innemen. Anders wordt het kiezen tussen Bram Nuytinck (gisteren niet overtuigend ingevallen) of Michael Heylen ­(zonder matchritme). Voor de plek van Najar komt Ibrahima Conté in aanmerking, tenzij Hasi het aandurft om Lukebakio voor de leeuwen te gooien in het Jan Breydelstadion. (bvv)

Leye wordt 'Mister Essevee'

Mbaye Leye vertolkte in een slappe partij tegen Waasland-Beveren de hoofdrol. De 33-jarige Senegalees maakte zijn 55ste goal in het shirt van Essevee en is daarmee topschutter aller tijden. “Ik ben zeer blij dat ik tot de clubgeschiedenis van Zulte Waregem behoor”, zei Leye.

Keepersprobleem voor Vreven

Het zit niet mee voor Waasland-Beveren-keeper Merveille Goblet de laatste tijd. Een mindere match op Kortrijk en een flater in de beker tegen KV Mechelen deed Stijn Vreven eerder al twijfelen over de keuze voor zijn doelman. Iets wat de belofteninternational vorige week nog rechtzette met een prima prestatie tegen Standard, maar zaterdagavond zag hij er opnieuw niet goed uit bij beide Waregemse doelpunten.
“Die eerste tot daaraan toe, maar voor het tweede doelpunt neem ik wel mijn verantwoordelijkheid”, sakkerde de jonge keeper. “Door de wind maakte de bal een vreemde curve en misrekende ik me. Al stond Mbaye Leye wel helemaal vrij aan de tweede paal om de bal binnen te koppen. Zuur, want het kost ons hier punten. Bang om mijn plaats te verliezen, ben ik niet. Mijn verdediging weet wat ze aan mij heeft en het was geen speltechnische fout. We zien dus wel wat de coach beslist.”
Vreven had al eens een gesprek met de doelman waarvoor hij Henkinet na tien speeldagen inruilde, nu ziet het ernaar uit dat er opnieuw een knoop zal moeten doorgehakt worden.
“Je hebt het zelf ook gezien, hé. Je gaat het woord probleem niet in mijn mond leggen, maar ik kan toch moeilijk zelf in doel gaan staan?”, sakkerde de Limburgse coach. “Ik ga er verder geen uitspraken meer over doen, maar ik zal er zeker over nadenken.” 
De kansen van Henkinet zijn er na zaterdagavond alvast niet minder op geworden, integendeel. (alve)

Remacle mogelijk weken out

OH Leuven-aanvaller Remacle blesseerde zich aan de rug en moest hij op een brancard het veld verlaten. Mogelijk gaat het om een scheurtje in een spier tussen de ribben. Een blessure die Remacle twee tot drie weken aan de kant zou houden. Verder onderzoek vandaag moet uitsluitsel brengen. (thst)

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.