VOETBAL 1STE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE - Voorzitter Rudy Heymans is tevreden over de heenronde

“Vooroorlogse cijfers zijn hier schering en inslag”

“Vooroorlogse cijfers zijn hier schering en inslag”

Steve Desaegher kon blijven in Liedekerke omdat er een speeltuin voor de kinderen wordt aangelegd. Foto: johnny de saedeleer

Liedekerke -

De heenronde eindigde op een valse noot voor Liedekerke, dat op Houtem een vermijdbare nederlaag leed. Voorzitter Rudy Heymans geeft zijn coach Steven Bellemans een positieve evaluatie mee voor de heenronde.

Liedekerke kreeg in Houtem lof voor zijn offensieve aanpak, maar die kan je ook naïef noemen als je met een kater huiswaarts keert?

Rudy Heymans: “Liedekerke staat synoniem voor attractief voetbal en spektakel, al kost ons dat veel tegentreffers. Liedekerke wil gewoon elke wedstrijd winnen. Ik steun onze coach Steven Bellemans, die steevast alle offensieve registers opentrekt.”

“Ook onze jeugdploegen spelen op die manier. Slechts weinig reeksgenoten tellen zoveel supporters dan Liedekerke; wat heus geen toeval is. Op de Heuvelkouter weet elke supporter dat hij waar voor zijn geld krijgt.”

“Vooroorlogse cijfers zijn bij ons schering en inslag. Op Houtem werd de doelman mee de vuurlinie ingejaagd op zoek naar de winnende treffer. Soms loop je wel eens op een gasbek. Dat nemen we er dan maar bij.”

Met Steve Desaegher en Glenn De Coen beschikt Liedekerkse wel over een paar kanjers die jullie benijd worden door de concurrentie?

“We zijn ambitieus, maar blijven binnen ons budget. Tegelijkertijd zijn we creatief. De vrouw van Steve Desaegher stelde als voorwaarde voor een verlengd verblijf dat we een speeltuin aanleggen voor de kinderen. Daar maak ik nu werk van.”

“Voetbal is geen mannenbastion meer. Zo beschikken we over een vrouwenploeg. Je kan die meisjes in geen container steken met een waskom en wat washandjes. De gemeente houdt graag de vinger op de knip in crisistijden, maar we zijn vragende partij om onze infrastructuur te vernieuwen. Liedekerke beschikt over een twaalfkoppig bestuur dat wekelijks rond de tafel zit.”

Met Gilbert De Moortel werd zelfs de Pamelse duivel-doet-al weggehaald bij de Denderzonen?

“Gilbert coördineert administratief de jeugdwerking en is van goudwaarde. Vierde klasse kan op termijn voor onze club, maar wel op voorwaarde dat het met eigen jeugd gebeurt. Het draagvlak wordt stilaan wel wat breder.”

“Ook jongeren uit Pamel en Borchtlombeek bieden zich al spontaan aan. Een brede jeugdwerking blijft de belangrijkste pijler van de club. We willen met de jeugd dan ook de stap zetten van provinciaal naar interprovinciaal. Dat wordt ons volgende doel. Pas nadien plaveien we de weg naar vierde klasse.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio