Lezersbrief Rebecca Vanden Broucke blijkt van Fientje Moerman

Voormalig Open VLD-minister Fientje Moerman(57) gaat tegenwoordig door het leven als ­Rebecca Vanden Broucke. En onder die naam schrijft ze scherpe lezersbrieven over stakende spoormannen.

“Overbeschermde, verwende mannen” noemde ze hen afgelopen weekend in De Morgen, en ze zijn de reden waarom zij, “een vrouw die al ver voorbij de NMBS-pensioenleeftijd is, vanaf 1 januari meer moet betalen voor mijn abonnement om recht te staan in tweede klasse”.

Officieel heet Fientje Moerman Joséphine Rebecca Marie Julienne Bertha Moerman. Vanden Broucke heeft ze van haar man Willem. Maar waarom uitgerekend zij, vurige voorvechtster van ­gelijke rechten voor vrouwen, nu haar eigen naam afzweert, blijft voorlopig een raadsel. Toch niet omdat ze dacht zo vanuit de anonimiteit te kunnen fulmineren? Want ook haar e-mailadres op het werk en Facebookaccount staan op naam van Rebecca Vanden Broucke.

Toen haar politieke carrière vorig jaar eindigde, toonde Moerman zich nog een groot voorstander van de dubbele naamgeving, en was ze furieus dat de man volgens de nieuwe wet toch moest instemmen om de naam van de moeder te geven. Maar nu wil ze dus zelf niet langer Moerman genoemd worden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees