Is dit de slechtste (of grappigste) slogan van 2015?

Is dit de slechtste (of grappigste) slogan van 2015?

Foto: Heibedrijf Steenman

Deze advertentie van heibedrijf Steenman uit het Nederlandse Oosterblokker verscheen enkel in een lokaal carnavalsblad. Toch was hij opvallend genoeg om in Nederland uitgeroepen te worden tot ‘Slechtste slogan van 2015’.

Op de advertentie zien we de achterkant van een vrouwelijke wielrenster. Op haar truitje staat de vermelding ‘Heibedrijf Steenman Oostblokker’ en op de bovenkant van haar koersbroekje ‘Iedere paal gaat erin’. Geef toe, een reclameslogan voor een bedrijf dat funderingspalen plaatst kan subtieler.

De toespeling verscheen in februari van dit jaar in het carnavalsblad van De Blockeniers. “De foto is getrukeerd”, geeft Vincent Steenman toe in het Algemeen Dagblad. “Wie het meisje op de foto is, weten we ook niet.” Waar hij zijn inspiratie haalde, weet de eigenaar van het bedrijf echter wel. “Er is hier in de gemeente een bedrijf dat aan gevelreiniging doet en elk jaar een pikante advertentie in het carnavalsblad plaatst. Wij dachten: zoiets kunnen we ook.”

“Onze heipalen gaan nu eenmaal ergens in”

De slogan was dus nooit serieus bedoeld, maar zal vanaf nu toch onlosmakelijk met het bedrijf verbonden blijven. “Geen probleem als mijn bedrijfsnaam op die manier ergens opduikt,” aldus Steenman. “Wij plaatsen nu eenmaal heipalen en die moeten ook ergens ingaan, anders zou het ook niet goed zijn.”

De slogan ‘Iedere paal gaat erin’ werd op de website www.sloganverkiezing.nl als ‘Slechtste slogan van 2015’ verkozen. Ruim 100.000 Nederlanders brachten daar hun stem uit.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees