CLUBNIEUWS. Canesin krijgt verzorging, Suarez weg bij Anderlecht?

CLUBNIEUWS. Canesin krijgt verzorging, Suarez weg bij Anderlecht?

Foto: Belga

Tot grote vreugde van iedereen bij Anderlecht lijkt Matias Suarez aan de beterhand, maar dat wil niet zeggen dat een contractverlenging voor de Argentijnse dribbelaar voor de hand ligt. Manager Herman Van Holsbeeck wil gezien het blessureverleden van Suarez immers liever nog even afwachten. Onze dagelijkse lading clubnieuws...

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Suarez weg volgende zomer?

Sinds de terugkeer van “zijn grote broer” Nicolas Frutos naar Anderlecht heeft Matias ­Suarez (27) weer meer vertrouwen. “Eindelijk voeren mijn benen weer uit wat mijn hoofd denkt”, zei de dribbelaar lachend na zijn goal tegen Oostende. “Ik speel pijnvrij en vermagerde van 81 naar 73 kilo om mijn knie minder te belasten. Ik eet nu alleen nog vis en mager vlees.”

Vorige week was zijn makelaar Cristian Colazo in Brussel. Het contract van Suarez bij ­Anderlecht loopt af in 2017, maar Herman Van Holsbeeck deed nog geen nieuw voorstel. Hij wacht liever nog even af. Ondanks zijn zware blessurelast zijn er toch Argentijnse, Mexicaanse en Spaanse ploegen die hem volgen. Paars-wit investeerde zo veel in zijn revalidatie dat het hem niet gratis zal laten vertrekken. Als er dus geen verlenging komt, dan moet er deze zomer een oplossing uitgewerkt worden.

Van een vertrek in ­januari is geen sprake. Suarez’ vrouw Magali moet over een tiental dagen bevallen van hun tweede kind. Een zoontje, na dochter Halona. Zowel Matti’s moeder als schoonmoeder zijn al in België om hun kleinzoon te verwelkomen.

Canesin krijgt verzorging, beloften halen stevig uit

Fernando Canesin (Oostende), die in Anderlecht een trap op de knie incasseerde, zal ten vroegste donderdag de training hervatten. Hij kreeg dinsdag twee uur verzorging. Vandaag staan fitness- en zwemoefeningen op zijn individuele agenda. Vermoedelijk geraakt de Braziliaan wel speelklaar voor de thuismatch van zondag tegen Standard.
De beloften van KV Oostende, versterkt met negen A-kernspelers, boekten een vlotte 5-1-zege in de derby tegen KV Kortrijk. Aan de rust leidden ze met 3-1. Cornet (3), Coulibaly en Godwin zorgden voor de vijf treffers. Kortrijk scoorde bij een 1-0-achterstand de tegentreffer. In de slotminuut stopte Chopin nog een strafschop. De beloften blijven zo op de tweede plaats in de stand.

De Sart mogelijk naar Zulte Waregem

Julien De Sart speelt binnenkort mogelijk bij Zulte Waregem. De 20-jarige middenvelder komt niet veel aan de bak bij Standard en Essevee zou hem willen huren. Bij Zulte Waregem wordt dat niet bevestigd, maar klinkt het dat De Sart een “interessant profiel” heeft en dat hij op een lange lijst van mogelijke transfers staat. Er is nog geen contact geweest met Standard.

Langil naar Frankrijk vertrokken voor zieke moeder

Bij Waasland-Beveren heeft Gano zijn griepje overwonnen, hij sloot weer aan bij de groep. Steeven Langil vertrok naar Frankrijk om zijn ernstig zieke moeder bij te staan. Hij wordt donderdag weer op de club verwacht. De beloften verloren met 2-1 van de buren uit Lokeren. Glenn Leemans scoorde de aansluitingstreffer.

Ghadir sluit opnieuw aan

Bij Lokeren sloot Mohammad Ghadir (enkel) opnieuw aan bij de groep. Evariste Ngolok (knie) onderging gisteren de geplande operatie. Die verliep goed, de Kameroener wacht nu een revalidatie van ongeveer 6 weken. De Lokerse beloften klopten hun leeftijdsgenoten van Waasland-Beveren met 2-1. Bolbat en Dessers namen de treffers voor hun rekening.

Marusic, Papazoglou en Tomasevic klaar voor Standard

Tomasevic deed gisteren alles mee op training bij KV Kortrijk, terwijl Papazoglou en Marusic het bij fietsen en fitness hielden. Al geraken beiden fit voor de bekermatch van morgen op Standard. Keet was ziek, maar sowieso keept Sifakis in de bekermatch.

Chanot is donderdag terug uit schorsing, maar verder wil coach Walem niet veel wijzigen. “Tegen Standard, AA Gent en Club Brugge is iedereen extra gemotiveerd. De beker is een andere competitie, maar Standard is ook een andere categorie. Al pakten we in de competitie 4 op 6 tegen hen, ik heb altijd gezegd dat ze zouden meedoen voor Play-off 1. We moeten het eerste kwartier doorkomen en dan gaan voor de zege.”

Beluister de Sjotcast

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.