Burgemeester verliest onschendbaarheid na zedenschennis op snelwegparking

© BELGA

Het Waals parlement heeft woensdag achter gesloten deuren ingestemd met de opheffing van de onschendbaarheid van Jean-Charles Luperto (PS). De gewezen voorzitter van het parlement van de Franse Gemeenschap is in beschuldiging gesteld voor openbare zedenschennis op een snelwegparking.

wver

Het parlement volgde de aanbevelingen van de commissie Vervolgingen van de assemblee en weigerde de onschendbaarheid op te heffen voor één van de twee klachten met betrekking tot minderjarigen. Het onderzoek rond die klacht zou niet regelmatig zijn verlopen, omdat de speurders telefoonverkeer onderzochten zonder voorafgaande goedkeuring van de voorzitters van het hof van beroep en zonder de voorzitters van de betrokken parlementen op de hoogte te brengen.

Luperto ontkent dat er ooit sprake geweest is van exhibitionisme, al geeft hij wel toe dat hij op de snelwegparking was voor ontmoetingen. Zijn advocaten willen aantonen dat de beschuldigingen tegen hun cliënt vanuit een klein groepje komen “met de intentie hem te schaden”.

Na het Waals parlement moet ook nog het parlement van de Franse Gemeenschap zich over de onschendbaarheid uitspreken. Het dossier komt op 26 januari voor de raadkamer van Namen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen