Aalsterse deelgemeente dankt titel onder meer aan goede ligging

Dit is de beste zakengemeente van Vlaanderen

© lds

Erembodegem is door het financieel weekblad ‘Trends’verkozen tot de beste zakengemeente van Vlaanderen. “Dat hebben we onder meer te danken aan onze strategische ligging tussen Gent en Brussel”, beseft burgemeester Christophe D’Haese.

LEEN DE SMEDT

Aalst beleeft een gouden week, want na de titel van ‘Europese gemeente van Oost-Vlaanderen’, sleept het een nog grotere trofee in de wacht. Volgens ‘Trends’, het magazine dat financieel en economisch nieuws brengt, is Erembodegem op het hele grondgebied van Vlaanderen de beste zakengemeente.

“Aan de grondslag van deze onderscheiding ligt natuurlijk de strategische ligging van onze stad tussen Gent en Brussel”, zegt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA). “Maar tegelijk werpen de volgehouden inspanningen van het stadsbestuur om van Aalst een ondernemingsvriendelijke locatie te maken, duidelijk vruchten af.”

Erembodegem telt 162 actieve ondernemingen, waarvan 65 starters. Uit de data-analyse die het handelsinformatiebureau Roularta Business Information uitvoerde in opdracht van ‘Trends’, blijkt dat de bedrijven in Erembodegem niet alleen meer investeringen, maar ook extra tewerkstelling genereren.

Zo heeft Movianto, een internationale verdeler van medische en farmaceutische producten, zich vorig jaar nog in Erembodegem gevestigd. Die klepper zorgde voor 167 nieuwe banen. VPK Packaging Group, met een fabriek op het industrieterrein Zuid 3, is de grootste werkgever.

Steeds meer kantoren

Erembodegem krijgt er bovendien steeds meer kantoren bij. Het project SkylineE40, naast de autosnelweg, is daar het opvallendste van. Onder meer luierproducent Ontex en Napoleon Games hebben er administratieve zetels.

“Hiermee bevestigen wij nogmaals de goede reputatie die Aalst heeft opgebouwd als stad waar het goed is om te ondernemen”, zegt D'Haese.

“Momenteel telt Aalst negen bedrijventerreinen waarop zo'n 250 bedrijven hun activiteiten ontplooien. Onder hen een heel pak kmo's, maar evengoed internationale spelers. Liefst 5.000 Aalsterse ondernemers zorgen dag in dag uit voor economische zuurstof, creativiteit en vooral werkgelegenheid.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie