Forensisch Psychiatrisch Centrum Gent stuurt patiënt terug naar gevangenis

Forensisch Psychiatrisch Centrum Gent stuurt patiënt terug naar gevangenis

Foto: fvv

Gent -

Een patiënt van het Forensisch Psychiatrisch Centrum Gent (FPC) wordt vandaag terug naar de gevangenis gebracht. Het is de eerste keer dat dit gebeurt, schrijft de krant De Morgen donderdag. Het personeel vreest voor een precedent.

De man viel volgens de krant vorige zaterdag een begeleidster aan met een zelfgefabriceerd mes. Hij hield de vrouw in een wurggreep en zette het mes op haar keel. Uiteindelijk kon hij overmeesterd worden, waarna hij naar een prikkelarme kamer werd gebracht. De isolatiecellen van het centrum zaten op dat moment vol, mede doordat er die week al verscheidene incidenten waren geweest. De patiënt wordt deze ochtend naar de gevangenis gebracht.

Hoe dan ook is de transfer opmerkelijk, want FPC Gent ging er steeds prat op geen patiënten terug naar de gevangenis te sturen. “Dat blijft onze visie”, benadrukt het centrum in de krant. “Tenzij een incident duidelijk voorbereid, gecontroleerd en doelbewust is én de integriteit van de staf dermate wordt aangetast dat een time-out noodzakelijk is.”

Volgens het FPC gaat het om een tijdelijke maatregel. Maar bij het personeel leeft de vrees dat deze zaak andere patiënten op ideeën zal brengen. Heel wat geïnterneerde mannen willen immers graag terug naar de gevangenis, maar mogen niet.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees