Voetbal2de klasseSK LIERSE - SK DEINZE - Denijs Van De Weghe moet ambities stilaan bijstellen

“Ik ga er zeker mee door”

“Ik ga er zeker mee door”

Denijs Van De Weghe: “Als we niet in ons opzet slagen, mikken we volgend seizoen op de titel in de hoogste amateurdivisie.” Foto: Marc Van Hecke

Lier / Deinze -

SK Deinze heeft enkele turbulente weken achter de rug. Het ontslag van coach Dennis van Wijk en het vertrek van sportief manager Mario David waren het gevolg van de tegenvallende resultaten. Denijs Van De Weghe lijkt de ambities te moeten bijstellen.

“Ik was verrast door het vertrek van David”, zegt de voorzitter van SK Deinze. “Het was een flauw excuus om te opperen dat hij voor SK Deinze geen tijd meer had. Hij kende de inhoud van de job en de moeilijke combinatie met werk en privé. Hij had het volgens mij heel moeilijk met de ondermaatse prestaties van de ploeg. Hij heeft zich intensief met het transferbeleid beziggehouden maar plukte hier niet de vruchten van. Ik zal de taken van David in eerste instantie overnemen. Ik weet niet of ik op zoek zal gaan naar een vervanger.”

Heeft Dennis van Wijk niet het maximum uit deze groep gehaald?

“Hij heeft de transfers mee mogen bepalen en is mede verantwoordelijkheid voor onze povere rangschikking. Het valt me op dat wij over een zeer ruime kern beschikken waardoor er iedere week enkele kandidaat-titularissen uit de selectie vallen. Wij hebben heel wat jongens die hun sporen in eerste en tweede klasse hebben verdiend maar niet het niveau halen dat van hen mag worden verwacht.”

Droom je nog van de top acht?

“We moeten realistisch zijn. Het wordt moeilijk om volgend seizoen in de eerste klasse B uit te komen. Wij tellen veertien punten minder dan de nummer acht in de rangschikking. Hopelijk pakken we vanavond op het veld van SK Lierse met een positief resultaat uit waardoor we met een redelijk goed gevoel de winterstop kunnen ingaan. Als we niet in ons opzet slagen, mikken we volgend seizoen op de titel in de hoogste amateurdivisie.”

Jij denkt er niet aan om SK Deinze te verlaten?

“Absoluut niet. Het is in de voorbije maanden niet gelopen zoals ik het had verwacht maar ik blijf trouw op post. De bouwvergunning voor de uitbouw in en rond het stadion ligt klaar. De werken kunnen in het voorjaar van 2016 een aanvang nemen. Ik ga zeker door met mijn ambitieus project bij SK Deinze.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio