Voormalige jihadi die gruwel niet aankon getuigt over plannen van ISIS in Europa

Voormalige jihadi die gruwel niet aankon getuigt over plannen van ISIS in Europa

Foto: youtube

ISIS is van plan een grote gecoördineerde aanslagengolf te plegen in Europa. Dat beweert een voormalige ISIS-militant in de Duitse krant Der Spiegel.

De Duitse jihadi is ISIS ontvlucht nadat hij geconfronteerd werd met onthoofdingen en executies door de terreurgroep in Syrië, executies die hij ook zelf moest uitvoeren. Hij kon de brutale werkwijzen van ISIS niet aan.

Voor hij wegvluchtte, zijn de plannen van ISIS hem ter oren gekomen. De 27-jarige militant, die zichzelf Harry S noemt, werd op 20 juli in Bremen in Duitsland opgepakt op verdenking van lidmaatschap aan een terroristische groep, en zit daar nog steeds in de cel. Hij vertelt de Duitse autoriteiten alles wat hij weet over de terreurgroep. Zo zegt hij onder andere dat ISIS uit het buitenland afkomstige strijders aanmoedigt om de “jihad naar hun thuisland” te brengen. Om dat te doen, wil ISIS dat er op éénzelfde moment meerdere aanslagen over heel Europa worden gepleegd. “Al wat je moet doen, is een groot mes nemen, op straat gaan en elke ongelovige die je tegenkomt afslachten”, zouden (volgens Harry) ISIS-leiders bevolen hebben aan hun volgelingen. Zowat elke buitenlandse jihadi zou aangesproken zijn geweest om in Europa terreur te zaaien. Ook Harry S zelf werd gevraagd om terreuraanslagen te plegen in Duitsland.

Harry S radicaliseerde toen hij eerder in de gevangenis zat. Toen hij werd vrijgelaten, ging hij naar een moskee en werd hij lid van een Salafistische groep die 16 volwassenen en 11 kinderen naar Syrië stuurde in 2014.

Corrigeer

NIEUWS