Michelin bekroont twee klassiekers van de Neu Pruim

© ssj

Restaurant De Neu Pruim behoort volgens Michelin tot de restaurants waar de beste mosselen en paling in 't groen geserveerd wordt. De liefhebbers moeten wel nog even geduld oefenen, want het is nog niet het seizoen.

JELLE SCHEPERS

In de nieuwe Michelin-gids staat dit jaar voor het eerst een rubriek met restaurants waar je de beste klassiekers kan eten. Voor Vlaanderen gaat het om mosselen, paling in 't groen en côte à l'os. In twee van die drie lijstjes met telkens een klein tiental restaurants, duikt De Neu Pruim uit Beersel op. Hun mosselen en paling behoren bij de beste van het land. Wie de twee topgerechten wil proeven, moet nog ongeveer een half jaar geduld hebben. “Het is momenteel niet het seizoen van paling en mosselen”, vertellen eigenaars John Stevens en Danja Guldentops. “Op zich kan je die gerechten het hele jaar door serveren, maar we hebben er bewust voor gekozen om te werken met seizoensproducten. De paling zal in mei of juni weer op het menu staan, en vanaf midden juli bieden we normaal de eerste mosseltjes aan.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio