VolleybalKOVV-beker en1ste provinciale - Ruben De Muynck WD Wetteren

“Krachten verdelen over twee matchen”

Wetteren -

Herfstkampioen Wetteren heeft dit weekend twee opgaven. Vandaag staat het in de kwartfinales van de KOVV-beker tegenover reeksgenoot Ename B. Zondag speelt WD zijn inhaalmatch tegen Stekeke-Sint-Gillis. Dat neemt, mits winst, de leiding over.

“De KOVV-beker is niet echt een prioriteit”, zegt hoekaanvaller Ruben De Muynck (24). De ex-speler van VDK Gent maakt bij Wetteren zijn vierde seizoen rond. “We zijn beter aangepast aan het niveau van eerste provinciale en doen dit seizoen veel beter dan vorig jaar. Dat we herfstkampioen zijn, is een verrassing. Daarmee koop je echter niets. Wetteren startte niet met promotie-ambities. De linkerkolom was onze eerste doelstelling. We zijn goed op weg om die te realiseren. We hebben meer maturiteit in de ploeg en daarom draaien dit seizoen meer match in ons voordeel uit. Dit weekend zijn beide wedstrijden belangrijk. Het zou leuk zijn als we tweemaal wonnen, maar dat is niet evident”, betoogt Ruben.

In de competitie versloeg Wetteren hekkensluiter Ename met 3-1.

“Ondanks zijn negen nederlagen mogen we die tegenstander niet onderschatten. EVO ontwikkelt veel servicedruk. 's Anderendaags hebben we aan Vamos sowieso een taaie brok. Die titelkandidaat verloor vorige week met 1-3 van Lochristi-Wachtebeke en zal die misstap willen rechtzetten. Opposite Harald Rombaut is geblesseerd, maar Andries Van Langenhove is gerecupereerd. Met onze twaalf spelers moeten we de krachten verdelen over twee matchen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio