FOTO. Digishock toont de jeugd games, technologie en media-installaties

Digishock, het kleine broertje van het kunstproject Artyshock, streek zaterdag neer in het Jeugd- en Gemeenschapscentrum. Vorig jaar bij de eerste editie was het nog een heel basic evenement, maar dit keer was er een erg ruim aanbod voor jong en niet meer zo jong Destelbergen, want ook de papa’s namen gretig de joystick in de hand om zoon- of dochterlief uit te dagen voor het scherm. Ook de publieke belangstelling kreeg dit jaar een flinke boost.

Digishock, dat was vandaag vooral ervaring opdoen en smullen van al die flitsende technologie. Een shockgolf veroorzaakte het niet, daarvoor zijn de jongeren al te vertrouwd met al wat op de digisnelweg passeert. Vooral de droneworkshops waren het populairst. De vliegende tuigjes in de lucht krijgen of een bescheiden parcours laten afleggen is niet zo eenvoudig als het lijkt, zoveel was duidelijk. Met de iPad je auto op een echt racecircuit laten razen, een scratchworkshop volgen, met de Wii en Fifa op Playstation 4 aan de slag gaan op een reuzenscherm: verveling zat er niet in voor wie langsliep in het Jeugd- en Gemeenschapscentrum.  

Net als vorig jaar was experimenteren met de 3D-printers aan de orde, en ook de retrogames op de lekker ouderwetse schermen en de workshops Lego Mindstorms en de Lego We Do deden het goed.  De Nerdwhacker – meppen met een moussehamer – werkte ook inspirerend, net als de interactieve digitale zandbak die een digitaal laagje toevoegt aan het geknutsel in een bak zand. Misschien wel de populairste attractie van de tweede en geslaagde editie van Digishock. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio