Zege voor junior Jappe Jaspers in Namen

Zege voor junior Jappe Jaspers in Namen

Foto: BELGA

Jappe Jaspers heeft zondag bij de junioren de Wereldbeker-manche veldrijden in Namen op zijn palmares gebracht. Jaspers haalde het voor de Nederlander Jens Dekker en de Fransman Tanguy Turgis en wordt ook de nieuwe leider in het klassement van de Wereldbeker.

Jaspers nam de beste start in Namen, maar kende materiaalpech waardoor hij terugviel naar een 25e plaats. Jens Dekker, leider in de Wereldbekerstand, twijfelde niet en nam het commando over. Meteen sloeg hij een grote kloof. Na hem volgde het duo Turgis/Petrov en Jaspers slaagde er vrij snel in om bij hen de aansluiting te maken. Het trio ging op zoek naar Dekker en kwam steeds dichter, maar voor Jaspers ging het nog niet snel genoeg en hij ontdeed zich van zijn metgezellen.

Finaal maakte hij de sprong naar zijn ploegmaat en leider Jens Dekker. Samen gingen ze de laatste ronde in en het was Jaspers die nog een versnelling in de benen had en soleerde naar de zege. “Het was een lange inhaalrace”, aldus Jaspers na afloop. “Het vele klimmen op dit parcours ligt me. Ik kon gelukkig opschuiven, blies mezelf niet op en in de laatste ronde plaatste ik mijn versnelling. Dit is een mooie overwinning. Dat ik ook leider ben, is een mooi extraatje.”

In het klassement leidt Jaspers met 170 punten. Dat zijn er 10 meer dan Dekker. Nummer drie Seppe Rombouts volgt al op 70 punten van Jaspers.

Corrigeer