REACTIES. Nys: "Voel me ellendig op de fiets"

REACTIES. Nys: "Voel me ellendig op de fiets"

Foto: Belga

Wereldkampioen Mathieu van der Poel was in de wolken na zijn overwinning op de Citadel van Namen. "Dit is een overwinning die ik nog lang zal onthouden", sprak hij. Wout Van Aert en Kevin Pauwels konden dan weer leven met hun ereplaatsen, terwijl Sven Nys het hoofd wat liet hangen. "Ik voel me ellendig op de fiets", verraste hij.

Nys: "Voel me ellendig op de fiets"

Sven Nys was na afloop teleurgesteld met zijn achtste plaats in de Wereldbekercross in Namen. "Ik heb geen goed weekend achter de rug", zei hij. "Zaterdagwas het al niet goed in de Scheldecross en ook hier liep het voor geen meter." Ondanks een snelle start, verging het Nys daarna minder en zakte hij terug. "Het ging van kwaad naar erger", sprak hij. "Ik heb veel last van een vermoeide rug en ik voel me gewoon ellendig op de fiets. Ik viel op het eind gewoon helemaal stil en dacht zelfs aan stoppen. Dit was mijn slechtste wedstrijd van het jaar en ik voelde het eigenlijk aankomen. Ik had er schrik voor vooraf en ik heb gelijk gekregen. Ik heb dringend wat rust nodig de komende dagen, want zo is het niet leuk fietsen."

Van der Poel: "Een van de mooiste zeges uit mijn carrière"

Mathieu van der Poel pakte dan weer zijn tweede overwinning van het seizoen, zijn eerste nog maar in de Wereldbeker veldrijden. "Dit is een van de mooiste zeges uit mijn carrière", sprak de Nederlandse wereldkampioen na afloop. "Een overwinning die ik nog lang zal onthouden."
Van Aert, Van der Poel en Kevin Pauwels maakten er een spannende strijd van in Namen. Pas in de laatste meters trok de wereldkampioen het laken naar zich toe. "In het begin van de wedstrijd voelde ik me niet echt goed", deed de winnaar zijn verhaal. "Ik liet het initiatief aan de anderen, maar ik voelde me geleidelijk aan groeien in de cross. Op het eind was het heel spannend. Zelf zat ik stikkapot en toen Wout versnelde op dat slotklimmetje had ik het heel lastig. Hij moest zich evenwel vrij snel neerzetten op de fiets. Ik ook, maar ik wist dat ik toen mijn slag moest slaan. Ik weet niet waar ik die kracht nog vandaan haalde. Ik ben echt heel diep moeten gaan, maar toch ging ik hem nog voorbij. Dit is een speciale overwinning, zeker na mijn blessure en op deze manier tegen zo'n twee toppers winnen, dat zal me nog lang heugen."

Van Aert: "Ben wel tevreden met dit weekend"

"Ik denk dat Mathieu en ik aan elkaar gewaagd waren", stelde Wout Van Aert. "Maar hij viel in het slot op het juiste moment aan en won.Ik heb iets te veel gereden om mijn klassement veilig te stellen", verklaart hij, "en iets te weinig voor de overwinning. Dit was wel een van de mooiste wedstrijden van het jaar: op het scherp van de snee, en leuk voor het publiek om volgen, maar ik had de cross liever winnend afgesloten. Nu goed, ik ben wel blij dat ik mijn voorsprong heb uitgebouwd en steviger aan de leiding sta in het klassement van de Wereldbeker. Uiteindelijk kan tevreden zijn met dit weekend dat ik afsluit met een zege en een tweede plaats", besloot hij.

Pauwels: "Derde plaats was hoogst haalbare"

Kevin Pauwels eindigde na de sterke Van der Poel en Van Aert op een derde plaats. "En dat was het hoogst haalbare, de anderen waren sterker. Het verschil was niet zo groot met hen in vergelijking met andere wedstrijden, maar toch nog net voldoende om van me weg te rijden in het slot. Ik kan leven met deze derde plaats en schat die hoog in."

Corrigeer