Blunderend Standard gaat met 4-1 onderuit bij kwiek Oostende

De opmars van Standard is gestuit. Na vijf wedstrijden zonder nederlaag gingen de Rouches met 4-1 onderuit bij een fris voetballend Oostende. Maar vooral de blunderende manier waarop zal Standard-trainer Yannick Ferrera zorgen baren. Oostende nestelt zich na deze overwinning weer op de tweede plek. Bekijk de video-samenvatting vanaf 23u op sportwereld.be!

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Anderlecht dat de vloer aanveegde met Club Brugge: het was voor Oostende goed nieuws. Bij winst tegen Standard konden de kustboys namelijk naar een tweede plek springen, over de Brusselaars en de Bruggelingen. Een zege was ook meer dan welkom na de recente een op zes. Dat Standard zijn vel duur zou verkopen, stond ook in de sterren geschreven. De Rouches zijn de laatste weken aan een steile opmars bezig en wilden maar al te graag hun ambities voor Play-off 1 kracht bij zetten.

Flater Hubert

Al leek daar op het veld niets van te merken, want al na drie minuten voetballen waren de Luikenaars op achtervolgen aangewezen. Doelman Guillaume Hubert had nog wat last van de lichte zeebries die door het Albertpark waaide en bokste een bescheiden poging van Franck Berrier zomaar in eigen doel. Standard was van slag en verzoop na zeven minuten bijna helemaal. Na een knappe aanval besloot de doelpuntenmaker dit keer over. Alarmfase rood voor Yannick Ferrera en de zijnen en de gelijkmaker kwam na een sterkere periode dan ook niet uit de lucht vallen. Milec maakte zich sterk in de zestien en liet Ovono in twee instantie kansloos.

Geknoei bij de vleet

Tijd voor een ommekeer? Wel nee, Standard bleef er maar op los klungelen. Eerst plaatste Canesin het leer na een zorgeloze solo nog naast, een paar minuten later deed de Standard-defensie feat. Ivan Santini een worp naar Comedyhit van het Jaar. De boomlange spits hinderde zijn eigen ploegmaats, knalde het leer op Cyriac en zag Musona de 2-1 binnenglijden. Op zoveel geknoei was Knockaert jaloers. Aan de overkant besloot hij oog in oog (en voor de verandering na een flater van de Oostende-defensie) met Ovono over.

Dossevi laat ploeg in de steek

Vlak na rust mocht de vinnige Fransman het nog eens proberen, maar deze keer vond hij Ovono wel op zijn weg. Alsof de Luikse pechmeter nog niet oververhit was geraakt, ontplofte hij helemaal enkele tellen later. Musona kon na een afgeweken schot de 3-1 beginnen vieren, Standard was ondertussen de wanhoop nabij. En Dossevi - vorige week nog de beste man in de overwinning tegen Club Brugge - die had het niet helemaal begrepen dat punten pakken beter met elf spelers gaat. Na te fors doorgaan op Siani mocht hij al na een uur de kleedkamers opzoeken.

Luikse speelbal

Yannick Ferrera reageerde meteen. Santini mocht naar de kant voor Emond en die laatste was meteen bevoorrecht getuige van hoe Canesin de 4-1 ietwat onorthodox tegen de touwen werkte. Het Luikse kalf was verdronken en werd een speelbal van Oostende. Berrier, Akpala en Jonckheere kregen nog de kans om de vernedering compleet te maken, maar lieten die alledrie liggen. Door deze nederlaag ziet Standard Genk - de nummer zes in de stand - met drie punten uitlopen. Oostende is knap tweede.

Opmerkelijk: Opmerkelijke gast in het Albertpark was Jean-Marie Pfaff. De voormalig doelman van de Rode Duivels zal zich ongetwijfeld even in de krullen hebben gekrabd bij het zien van de blunder van Standard-doelman Hubert.

Belangrijkste fases:

3’ GOAL! Oostende zet Standard meteen met de rug tegen de muur. Andrade geeft veel te makkelijk de bal weg aan Oostende, Berrier haalt van ver uit en Hubert laat de bal zomaar door de vingers glippen: 1-0 voor Oostende!

19’ GOAL! Standard heeft een terechte gelijkmaker te pakken. Santini kijkt goed en legt de bal tot bij Milec, die raakt in twee tijden voorbij Ovono met een knappe trap.

30’ GOAL! Oostende leidt na een halfuur spelen, opnieuw na een mindere tussenkomst van Hubert en de Standard-defensie. Na een hoge bal twijfelt de Standard-doelman te lang, Santini kopt de bal tegen een medespeler en trapt de bal in de herneming via Cyriac in doel. Musona duwt het leer over de lijn voor de zekerheid. Wat een flater achterin, deel twee.

34’ Ovono en Siani proberen uit te verdedigen, maar Siani geeft de bal prompt verloren aan Standard. Knockaert komt zo oog in oog met doelman Ovono, maar trapt de bal onbegrijpelijk over doel.

49’ GOAL! Oostende lukt meteen na het waarschuwingsschot van Knockaert de 3-1 aan de overkant. Musona haalt uit vanop de rand van de zestien, de bal wijkt af op Teixeira en rolt tergend traag in het zijnetje: 3-1!

61’ Yannick Ferrera grijpt zich naar de haren, want Standard moet verder met tien man na een gevaarlijke tackle van Dossevi. Die tackelt met gestrekt been op Siani en krijgt een rechtstreekse rode kaart van scheids van de Velde.

66’ GOAL! Meteen na de invalbeurt van Emond komt Oostende op een 4-1 voorsprong. Berrier lobt de bal naar Cyriac in de zestien, de Gouden Stier legt de bal breed naar Canesin voor doel. Die lijkt te struikelen, maar kan de bal toch nog in doel werken met de knie!

Herbeleef de wedstrijd hier fase per fase

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.