Van Avermaet: “Toppers nog zonder schijfremmen in klassiekers”

Van Avermaet: “Toppers nog zonder schijfremmen in klassiekers”

Foto: if

Hoewel het in theorie al kan, zal geen enkele topper in de klassiekers met schijfremmen rijden. Dat zegt Greg Van Avermaet, die net als Fabian Cancellara al zeker met gewone remblokjes zal blijven rijden.

Wielrennen op Sportwereld.be

Na het mountainbiken en het veldrijden zit het gebruik van schijfremmen er ook aan te komen in het profpeloton op de weg. De UCI keurde voor 2016 al een testperiode goed, waardoor elk team met schijfremmen kan rijden mits ze toelating vragen aan de UCI, en in 2017 lijken de schijfremmen definitief goedgekeurd te worden.

Sindsdien gonst het van de geruchten: wie zal er met schijfremmen (durven) rijden en wie niet? Fabian Cancellara liet al optekenen dat hij in zijn laatste instantie niet plots zal veranderen. Volgens Greg Van Avermaet zal geen enkele topper de innovatie gebruiken in de klassiekers.

“Nog te risicovol”

“Ik zal ze zeker niet gebruiken”, vertelde Van Avermaet aan cyclingnews. “Het is nog net ietsje te vroeg. Nu staat het nog niet op punt maar binnen enkele jaren rijden we er wellicht allemaal mee.”

“Maar als je voor de zege gaat in de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix, is het te risicovol om met nieuw materiaal te starten. Het bemoeilijkt bovendien een wielwissel, iets wat in die wedstrijden vaak durft te gebeuren.”

“Ik was de eerste die als helper elektronisch schakelen testte in Roubaix maar het werkte niet en dus ga ik nu ook geen risico’s nemen. Het zal nog enkele jaren duren eer de toppers het zullen gebruiken in klassiekers als de Ronde of Roubaix.”

“Het is belangrijk dat de schijfremmen eerst lichter en kleiner worden gemaakt, en ook gemakkelijker te gebruiken bij wielwissels.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.