Klacht tegen twee spelers KV Kortrijk wegens verkrachting

Klacht tegen twee spelers KV Kortrijk wegens verkrachting

Kagé en Kamara Foto: Belga

Kortrijk - Het parket van Kortrijk heeft woensdagnamiddag het nieuws uit onze krant bevestigd dat er een klacht voor verkrachting loopt tegen Kortrijk-spelers Hervé Kage en Aboubakar Kamara.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Hervé Kage en Aboubakar Kamara zaten zondag niet in de selectie van KV Kortrijk op AA Gent.  “Een keuze van de trainer”, beweerde voorzitter Joseph Allijns, die vandaag in onze krant wel toegaf dat beiden eerder door de politie verhoord werden. Een maand geleden zouden beide spelers ook al eens door de politie van het trainingsveld gehaald zijn.

“Het klopt dat beide spelers ondervraagd werden door de politie”, vertelde voorzitter Joseph Allijns, zelf advocaat, in onze krant. “Dat was ons ter ore gekomen en wij hebben hen ontboden. Ze hebben dat bevestigd met de uitleg dat ze gehoord werden als getuigen in een bepaalde zaak. Aangezien het strafdadenonderzoek geheim is, wil ik mijn spelers dan ook geloven.”

Klacht ingediend door een vrouw

Het Kortrijkse parket bevestigt nu toch dat er een gerechtelijk onderzoek loopt tegen twee spelers van KV Kortrijk. Het betreft zedenfeiten (verkrachting). Er is een klacht ingediend door een vrouw. Verder onderzoek onder leiding van een onderzoeksrechter zal nu moeten duidelijk maken of er inderdaad strafbare feiten zijn gepleegd en door wie. De namen van de KVK-spelers zijn niet de enige namen die in de klacht vernoemd worden.

Alvast Hervé Kage is niet onbesproken. De flankaanvaller zat in 2012 al een maand in de cel voor vermeende medeplichtigheid bij schriftvervalsing.

KV Kortrijk officieel niet op de hoogte van zedenonderzoek

"We kunnen op dit moment enkel afwachten. Uiteindelijk blijft iemand onschuldig tot het tegendeel is bewezen. We kunnen hier als club weinig tegen doen. De belangen van de club en van de spelers staan uiteraard voorop", aldus Jelle Brulez, communicatieverantwoordelijke van de voetbalclub.

De club wacht het verdere verloop van het onderzoek af vooraleer eventuele bijkomende stappen worden overwogen. "Gelet enerzijds op het geheim van het onderzoek en anderzijds het vermoeden van onschuld tot bewijs van het tegendeel van eventuele betrokken partijen, kan en wil de club tot nader bericht niet verder reageren op deze zaak", aldus KV Kortrijk in een mededeling.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees