KV Kortrijk schorst van verkrachting verdachte spelers: "Vertrek tijdens winterstop?"

KV Kortrijk schorst van verkrachting verdachte spelers: "Vertrek tijdens winterstop?"

Kagé en Kamara Foto: rr

KV Kortrijk heeft de twee spelers geschorst die ervan verdacht worden een vrouw te hebben verkracht. Het duo mag geen wedstrijden spelen en ook niet langer trainen in groep. Ze krijgen wel nog individuele trainingen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Voorzitter Joseph Allijns bevestigde dat KV Kortrijk zijn spelers Hervé Kage (26) en Aboubakar Kamara (20) schorst "tot er meer duidelijkheid is". De club stelt zich ook burgerlijke partij in het strafonderzoek: "We zijn natuurlijk erg ontgoocheld in onze spelers, zonder vooruit te willen lopen op hun schuld of onschuld. Maar dan kunnen we tenminste tijdig kennis nemen van wat er gaande is in het strafonderzoek, en de nodige maatregelen nemen."

Bij Sporza ging Allijns ook dieper in op de toekomst van beide spelers: "Misschien kunnen we tijdens de winterstop een oplossing voor beide spelers vinden. Dat hoop ik toch. In elk geval zal ik praten met beide spelers om misschien vervroegd een einde te maken aan hun contract. We willen niemand beschuldigen. Als beiden geen feiten hebben gepleegd, dan willen we ze niet dieper in de put steken. Maar KVK heeft een goeie naam en ik wil niet dat die bezoedeld wordt door mogelijk wangedrag van twee spelers." De dagen van Kagé en Kamara als spelers van Kortrijk lijken dus geteld.

Yannick De Vlaemynck, de advocaat van Hervé Kage, ontkent dat zijn cliënt iets strafbaars heeft gedaan: "Momenteel is er geen enkel element tegen Hervé. Als er ook maar de kleinste aanwijzing van schuld zou zijn, zou hij in verdenking zijn gesteld door de onderzoeksrechter. Maar dat is niet gebeurd. Al staat de reputatie van mijn cliënt wel op het spel, en wordt zijn familie getroffen door dit verhaal."

"Over de inhoud van de zaak mag ik niets zeggen. Ik kan wel zeggen dat als de pers de waarheid zou kennen, ze geen regel over de zaak zou schrijven. Door de politie ondervraagd worden betekent niet dat je een misdadiger bent, maar dat is wel het beeld dat nu wordt opgehangen door de pers. Voor ons is deze zaak gesloten. Ik weet natuurlijk niet wat KV Kortrijk zal doen, maar ik ga ervan uit dat de club het principe van onschuld tot bewijs van tegendeel toepast."

Groepsverkrachting

Kagé en Kamara worden samen met nog twee andere voetballers verdacht van de groepsverkrachting van een 20-jarige vrouw.  Ze zouden alles bovendien gefilmd hebben met een telefoon. “Het gebeurde op het appartement van Kage”, zegt een getuige die erbij was.

Drie voetballers waren die avond op bezoek op het appartement van profvoetballer Hervé Kage in Kortrijk: de Franse aanvaller Aboubakar Kamara en nog twee anderen. Een van hen had zijn 20-jarige vriendin D. meegenomen. B., een 22-jarige voetballer die erbij was, beweert stellig dat hij niet heeft meegedaan. Alle anderen hebben volgens B. die avond in het appartement seks gehad met de West-Vlaamse vrouw.

De vrouw stapte een tijdje later naar het gerecht en diende een klacht in wegens verkrachting. Dat gebeurde eind november.

Ondervraagd

Zowel Kage, Kamara als B. werden de laatste weken uitgebreid ondervraagd over de klacht. Ook de bewuste video-opname is ondertussen al in handen van de Kortrijkse politie. Het Kortrijkse parket bevestigde gisteren dat er een onderzoek loopt tegen enkele mannen, onder wie Kage en Kamara, wegens verkrachting. Het onderzoek zit in zijn eindfase, daarna beslist het parket of het de zaak voor de correctionele rechtbank brengt. Op dit moment is geen enkele van de vier mannen aangehouden.

Aflevering 5: Geen Berge, wel dalen bij Genk Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.