Beauty

Zo maak je de mooiste feestnagels

Zo maak je de mooiste feestnagels

Foto: Shutterstock

Dat je outfit goed moet zitten voor oudjaar is één ding, maar met feestelijke nagels is je look pas helemaal af. Elfi De Bruyn, schrijfster van de ‘Happy Nails’-boeken legt uit hoe je de topjes van je vingers makkelijk party proof maakt.

Spetterende nagels

Dit heb je nodig
- een base coat
- witte of lichtgekleurde nagellak
- een top coat
- blaasstiften

Zo ga je te werk

- Lak je nagels allemaal in een kleur.
- Zodra je je tien nagels twee dunne laagjes hebt gegeven, neem je een van de stiften en begin je te blazen. Ga je voor één kleur, dan is het erg simpel. Blaas wat stiftspetters op je nagels en breng hierna een top coat aan.
- Ga je voor een waaier aan kleuren, ga dan stift per stift te werk. Ben je helemaal in een gekke bui? Doe dan met elke nagel iets anders. Wanneer je de top coat hierover aanbrengt, weet dan dat de spetters wat kunnen vervagen.
- Dit is helemaal normaal, dus niet panikeren. Het geeft jouw nagels zelfs net dat beetje extra.

Fluffy nagels

Dit heb je nodig
- een schaartje
- een stevige base coat en top coat
- een kommetje
- een bol bruine of rode wol

Zo ga je te werk
- Verzamel al het nodige materiaal en zoek een geschikte plaats om deze techniek toe te passen. Neem eerst een schaaltje, een bol wol en een nagelschaartje. Start bij het uiteinde van de wol en begin voorzichtig te knippen.
- Knip alle stukjes heel fijn zodat je een pluizig hoopje bekomt. Maak meteen voldoende en leg alle fluffy onderdeeltjes in een kommetje.
- Voor je je nagels gaat pimpen met dit zachte goedje, voorzie je voldoende pluizen om alle gewenste nagels mee te decoreren.
- Breng nadien per nagel een top coat aan en plak wat wol op je nagelplaat. Geloof me, doe dit zo, want anders… it can get messy!
- Breng een laagje stevige top coat aan en leg wat wol boven op de nagel. Druk goed aan. Met een penseel kun je de overtollige pluisjes weghalen. De kunst bestaat erin om heel voorzichtig te werk te gaan.

Feestelijke nageltattoos

Dit heb je nodig
- base coat
- kommetje water
- nageltattoos 'Happy Decals' van Eva Mouton (8 euro via haar site )
- top coat

Zo ga je te werk
- Voorzie je nagels van een base coat. Lak ze alle tien met twee dunne laagjes witte (of lichte kleur) nagellak. Laat goed drogen.
- Knip het gewenste icoontje uit met een schaar en hou dit stukje gedurende 6 à 10 seconden in het water (tip: kommetje werkt makkelijker).
- Haal je figuurtje uit het water en breng de tattoo rechtstreeks aan op de nagel met je wijsvinger. Je zal zien, het glijdt vanzelf! Top coat eroverheen.

Ode aan Star Wars

Dit heb je nodig
- top en base coat
- donkere nagellak
- witte nagellak
- pastelkleurige nagellak
- transparante nagellak met glitters
- Make-upsponsje

Zo ga je te werk
- Lak je nagel in een donkere kleur. Ga voor zwart, donkerpaars of donkerblauw.
- Neem een make-upsponsje en breng wat witte nagellak aan.
- Dep voorzichtig een ‘melkweggetje’ op je nagel en doe dit nog eens
met een pastelkleurtje.
- Voeg nog wat geel of roze toe en werk af met een doorschijnend laagje glitternagellak om een nagel uit een galaxy far far away te bekomen.

‘Happy Nails 1 & 2, uitgegeven door Lannoo, zijn verkrijgbaar voor respectievelijk 12,99 en 14,99 euro.

Externe links
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees