Moslims beschermen symbolisch middernachtmis in Franse stad Lens

Een tiental moslims heeft symbolisch een kerk in het noorden van Frankrijk beschermd tijdens de middernachtmis. Volgens de voorzitter van de federatie van moslimverenigingen in het gebied, Abdelkader Aoussedj, gaat het om een ‘krachtig gebaar’.

‘Het is normaal dat moslims de andere religies respecteren’, verklaarde hij. Het initiatief toont ‘dat ze aan de zijde van onze medeburgers staan’, na de aanslagen in Parijs.

De zowat 200 gelovigen die de middernachtmis bijwoonden, konden het initiatief smaken. Als teken van waardering en broederschap, beëindigde de priester zijn gebed door de islamitische vertegenwoordigers het licht van Bethlehem, een symbool van vrede, te geven.

‘Het zijn onze broeders’, laat een parochiaan van Lens optekenen bij lokale media. ‘En omdat wij ook hun broeders zijn, is er geen enkele reden om het licht niet met hen te delen. We hebben veel met elkaar gemeen, er zijn maar weinig verschillen. Het is belangrijk om elkaar te respecteren, elkaar te begrijpen en samen te leven.’

Dat het extreemrechtse Front National van Marine Le Pen het bij de recente regionale verkiezingen in Frankrijk het bijzonder goed deed in de Noord-Franse regio Pas-de-Calais, maakt het gebaar des te opmerkelijker.

 

 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees