Celebs

Queen (89) krijgt hevige kritiek op kerstoutfit

Koningin Elizabeth maakte niet meteen de slimste vestimentaire keuze voor haar publieke verschijning op Kerstdag. Onderweg naar de jaarlijkse kerkdienst in Norfolk droeg de koningin een donkerbruine kuitlange bontjas. En dat vonden velen absoluut niet kunnen.

“Geen fan van de Queen in bont! Ze moest zich schamen” of “Ongevoelig en dom”: dat is wat het internet vrijdagochtend te zeggen had over de kledingkeuze van de Britse koningin Elizabeth. De Queen, die wel vaker wordt gespot in bont, droeg de jas twee jaar geleden ook al voor dezelfde kerkdienst. Dierenrechtenorganisatie PETA riep haar toen op om “volgende keer voor een meer ‘menselijke’ outfit te kiezen”. “Dieren worden gewurgd, geëlektrocuteerd en gevild voor hun pels. Bontboerderijen werden al in 2000 gesloten, omdat het een wrede industrie is die niet langer strookt met de Britse waarden. Hoe kan koningin Elizabeth dan nog steeds bont – het product van zo veel lijden – dragen?”, vroeg de organisatie zich toen af.

Twee uur na de eerste kritische opmerkingen besloot de Queen dan toch van jas te veranderen. Ditmaal werd het een rode mantel die – o ironie – ook was afgezet met bont bij kraag en manchetten. Het ensemble werd afgewerkt met een bonten hoed.

Schoonkleindochter Kate Middleton daarentegen, kreeg dan weer wél complimentjes voor haar kerstoutfit: ze ging van kop tot teen voor een (bontvrij) flessengroen ensemble. Prins George (2) en prinses Charlotte (7 maanden) bleven thuis, terwijl hun ouders, prins Charles en diens echtgenote Camilla en de Queen de kerkdienst bijwoonden.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees