Gent en Club krijgen stadion vlot vol, Genk hinkt achterop

Gent en Club krijgen stadion vlot vol, Genk hinkt achterop

Foto: PN

De Jupiler Pro League last een winterslaap van twee weken in. Tijd om even stil te staan bij de bezettingsgraden van de stadions van al onze zestien eersteklassers. Daaruit blijkt dat AA Gent de Ghelamco Arena vlot laat vollopen, maar dat ook Club Brugge de zitjes goed gevuld krijgt. Racing Genk hinkt achterop.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Ter herinnering: Standard heeft het grootste stadion in eerste klasse, voor Club, Anderlecht, Genk en Gent. Westerlo heeft het kleinste. In totale cijfers gingen de meeste mensen dan ook vrij logisch naar de Rouches kijken: 267.778. Goed voor een gemiddelde van 24.343 gevulde zitjes. De minste mensen gingen kijken naar wedstrijden van Moeskroen en Waasland-Beveren. Op Le Canonnier zitten gemiddeld slechts 2.981 supporters, op de Freethiel 5.226.

Club leidt de dans met gemiddeld 25.306 aanwezige fans, maar moet qua bezettingsgraad toch onderdoen voor de Buffalo's. Gemiddeld is de Ghelamco Arena voor 99,5% gevuld. In Jan Breydel is dat 87,1%. Dan volgen Zulte Waregem, KV Kortrijk, Standard, KV Oostende en OH Leuven. Anderlecht komt op 20.443 fans per match, een bezettingsgraad van 77,6%. Racing Genk haalt slechts 69,8% (plek twaalf). Enkel Lokeren, Charleroi, Waasland-Beveren en Moeskroen doen slechter dan de Limburgers.

In totaal komen al onze eersteklassers aan een gemiddelde bezettingsgraad van 73,3%. Dat is een stuk minder dan de Premier League (95,3%), Bundesliga (93,0%) en Eredivisie (86,2%), maar wel beter dan de Primera Division (68,7%), Ligue 1 (67,3%) en Serie A (50,0%). Lees meer.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.