Vlaamse topfotograaf stort vier meter naar beneden

Dodelijke crash met golfkarretje op eerste dag van vakantie

Het ongeval vond plaats op het domein van hotel Abama op Tenerife. Foto: rr

De Antwerpse topfotograaf Marc Lagrange (58) is op kerstdag op het eiland Tenerife gestorven, na een ongeval met een golfkarretje. Ook zijn zoon Lee (14) en zijn vrouw Saskia Dekkers (47) raakten gewond. Zijn vrouw vecht nog voor haar leven. “Onwezenlijk dat hij er niet meer is”, zegt zijn zoon.

“Het golfkarretje is plots van de weg geraakt, en van vier meter hoog naar beneden gevallen”, vertelt een Vlaming die net zoals Marc Lagrange op kerstdag in het luxueuze Abama Hotel Resort in Guia de Isora verbleef. De Vlaming was getuige van het drama, maar wist op dat moment nog niet dat het om de beroemde fotograaf ging.

Marc Lagrange en zijn gezin waren diezelfde dag pas op Tenerife aangekomen. Hij reed om 16.30 uur met zijn vrouw, zijn zoon en een bevriend Belgisch koppel rond in het karretje. “Niet op het golfterrein, maar op het hoteldomein”, zo benadrukt de ­directie van hotel Abama, één van de meest prestigieuze ­hotels van Europa. “Die golfkarretjes staan ter beschikking van alle hotelgasten. Omdat het hoteldomein zo groot is”, zegt de Vlaamse gast. “Er zijn verharde wegen aan­gelegd, maar het ongeval gebeurde vreemd genoeg buiten die paden.”

Omgekanteld

Het karretje reed om nog onduidelijke reden van de weg af en stortte neer op een lagergelegen pad. Het karretje kantelde daarbij om, op Lagrange. Volgens de hulpdiensten was hij op slag dood.

“Zijn zoon is nog net op tijd uit het wagentje kunnen springen. Ik ben bij hem geweest om te helpen. Hij bloedde, maar was bij bewustzijn.” Volgens de Spaanse hulpdiensten liep de jongen een hoofdletsel op.

“Met Lee gaat alles goed”, zo bevestigde gisteren Vincent Lagrange, één van Lagranges volwassen zonen die niet mee was op reis. Saskia Dekkers, zijn vrouw en hoofd­stiliste bij de VRT, werd na het ongeval met een traumahelikopter naar het universitair ziekenhuis op Tenerife overgebracht. Volgens Spaanse bronnen lag de vrouw gisteren nog in coma, maar was ze buiten levensgevaar.

“Hoe het met Saskia gaat, weten we nog niet. We moeten afwachten”, zegt Vincent Lagrange.“Mijn vader had nog zo veel plannen en zo veel grote projecten. Het is onwezenlijk dat hij er nu niet meer is.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees